Keira Knightley er Disneys nye fe

Knightley og Nøddeknækkeren
Anna Karenina/Scanbox
(© Anna Karenina/Scanbox)

Keira Knightley skal spille Bolsjefeen i Disneys live-action udgave af den berømte ballet 'Nøddeknækkeren' ifølge Variety.

Lasse Hallström skal instruere filmen, der kommer til at hedde 'The Nutcracker and the Four Realms' (eller 'Nøddeknækkeren og de fire riger' på dansk).

Oprindeligt hed historien 'Nøddeknækkeren og musekongen', og den blev skrevet af E. T. A. Hoffman i 1816. Men det var Alexandre Dumas' genfortælling, der i 1892 blev forvandlet til den tidsløse ballet af Marius Petipa, Lev Ivanov og Pjotr Ilítj Tjajkovskij.

'Nøddeknækkeren' handler om pigen Clara (Mackenzie Foy), der får en nøddeknækkerdukke i julegave. Dukken bliver forvandlet til en ung prins, som tager hende med til en verden af honninkagemænd og bekæmper en musekonge med syv hoveder.

Morgan Freeman skal spille Drosselmeyer, legetøjsmageren der bringer nøddeknækkerdukken til live.

Selvom Disneys 'Nøddeknækkeren' ikke decideret bliver en ballet, kan vi forvente en enkelt dans som hyldest til originalversionen. Til denne scene har Disney hvervet Misty Copeland, den første amerikanske ballerina med afrikansk baggrund som blev solodanser i The American Ballet Theatre.

Keira Knightleys sidste Disney-eventyr var Pirates of the Caribbean-serien, hvori hun spillede piraten Elizabeth Turner.

'Nøddeknækkeren og de fire riger' har endnu ingen premieredato.