Dennis Knudsen skal instruere film om transkønnet

Makeup-artisten skifter stilling
Billede
(© Peter Aalbæk Jensen & Dennis Knudsen/Birger Storm)

Det danske produktionsselskab Zentropa har meddelt, at makeup-artisten og frisøren Dennis Knudsen debuterer som manuskriptforfatter og instruktør med filmen, der indtil videre har fået arbejdstitlen ’Prinsesse’.

Filmen handler om det unge par, Mie og August, der tror de skal have en lille pige. Men det viser sig at være en dreng, da jordmoderen har begået en fejl.

Mie falder ned i en dyb depression, der udvikler sig til psykose, og hun ender med at sende barnet til Thailand. Her får den lille dreng en kønsskifteoperation, og dramaet følger Victoria i hendes første 17 leveår, indtil sandheden dukker op til overfladen.

- Den er skrevet som et spejlbillede af den tid vi lever i. Se mig, se mig, se mig. Jeg vil have, jeg forlanger, og jeg forventer at mit liv bliver præcis, som jeg vil have det. Filmen er et eksempel på, hvor skræmmende vores liv kan blive, når tingene ikke går sådan, som vi forventer, at de vil gå, udtaler Dennis Knudsen i pressemeddelelsen.

Dennis Knudsen har tidligere arbejdet i filmbranchen som bl.a. frisør, stylist og makeup-artist og har vundet tre Robert-priser.

Prinsesse forventes at påbegynde optagelserne i sensommeren 2017 og afventer en premieredato.