Kvinderne tager over!

Ny tendens i Hollywood
Billede
(© Joy/Fox 2000 Pictures)

Hollywood bugner i øjeblikket af kommende reboots (ny version af en allerede eksisterende film), og med denne tendens ser vi flere eksempler på, at kvindelige skuespillere tager over for mændene.

Et eksempel på tendensen er Steven Soderberghs Ocean's Eleven med bl.a. Brad Pitt og George Clooney på rollelisten, der bliver genfortolket med et kvindeligt cast, instrueret af Gary Ross. Sandra Bullock er allerede bekræftet til hovedrollen, og ifølge Indiewire er Jennifer Lawrence også på tale til at tilslutte sig projektet. Lawrence har tidligere arbejdet sammen med Ross på den succesfulde ungdoms-franchise The Hunger Games.

Komedien 21 Jump Street med Channing Tatum og Jonah Hill i hovedrollerne som det umodne politi-makkerpar er et andet eksempel på en film, der lige nu er i støbeskeen til at få et reboot med kvindelige skuespillere. 

Også den klassiske film Ghostbuster fra 1984 kommer snart i en ny version, hvor bl.a. Bill Murray og Dan Aykroyd er blevet skiftet ud med fire kvindelige spøgelsesjægere, portrætteret af Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon og Leslie Jones. I weekenden fik filmen sin tredje trailer, som kan ses forneden.

Det er ikke længe siden, at en ny undersøgelse, der viste, at mænd i høj grad dominerer på film både i forhold til replikker og antal roller, vakte opsigt. Men om undersøgelsen har haft indflydelse på den nye tendens, kan man kun gisne om.

Der er endnu ingen premieredato på 21 Jump Street- og Ocean-filmen, men sidstnævnte forventes at starte optagelser til efteråret.

Ghostbusters får dansk premiere den 14. juli.