Hvad er en requel?

Hvad er en requel?

Hollywoods nyeste trend har fået et navn

5

En ny lukrativ genre har ramt Hollywood - den såkaldte requel.

The Hollywood Reporter er de første til at skrive om hybrid-genren, der er en sammensætning af et reboot og en sequel og indbefatter film som Jurassic World og Star Wars: The Force Awakens.

Betegnelsen hentyder til, at det ikke længere er nok bare at lave en traditionel fortsættelse eller at genopfinde et velkendt univers. Nu om dage er der penge i nostalgi. Gammelt blandes med nyt, og en ældre elsket franchise starter forfra uden at slippe forbindelsen til forlægget.

Førhen har Hollywood hovedsageligt satset på enten romertalsfilm eller en decideret genstart af en franchise - fx relancerede Sony Spider-Man-universet med nye skuespillere i The Amazing Spider-Man, der fortalte samme oprindelseshistorie igen bare med et nyt hold.

Direktøren for Imax Entertainment udtaler til THR, at filmselskaberne med det nye koncept kan håndplukke alt det, der fungerede i originalen, men stadig skabe noget helt nyt.

Opskriften lykkes ikke altid, da Terminator Genisys sidste år forsøgte uden større succes. Alligevel ser det ud til, at Hollywood satser på formatet, der tæller kommende film som Ghostbusters, Independence Day: Resurgence Day og Blade Runner 2

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
Graversen picture
Graversen 51 uger siden

De er mere end det

Det er over en måned siden, at Co Design beskrev det samme fænomen, men de kalder det en meta-sequal fremfor en Requel. Hovedsageligt fordi Jurrasic World og The Force Awakens, ud over at være kombinationer af sequals og remakes, så har filmene også åbenlyse meta-referencer til deres forgængere.
De byder ikke på meget nyt i deres univers, og så er flere af karakterenr samtidigt fans af den serie de selv er med i.

http://www.fastcodesign.com/3057059/the-year-of-the-meta-blockbuster

That Guy Leo picture
That Guy Leo 51 uger siden

Ghostbusters

Den kommende Ghostbusters film er ikke en såkaldt "requel", men blot et "almindeligt" reboot, da der ikke bygges videre på den oprindelige historie.
Hændelserne fra ghostbusters (1984), er altså ikke sket i 2016 udgaven.

Men ellers god artikel :)

Stine Teglgaard picture
Stine Teglgaard   →   That Guy Leo 51 uger siden

Hej TGL

Tak for kommentaren.
Du har ret i, at den eftersigende er et reboot, men Ghostbusters nævnes alligevel i THR som en requel pga dens genbrug af de originale skuespillere og elskede figurer som Slimey...

eftersom det langt fra er en eksakt videnskab, balancerer termen vist på en hårfin balance. De nævner fx også den kommende Indiana Jones 5 som en requel...

Mvh Stine
Kino.dk

Horsi picture
Horsi 51 uger siden

Hurra - ikke?

Hurra vi har fået et navn for den dovenskab der efterhånden gennemsyre Hollywood. Hurra for ide døden og den manglende evne til at lave nyt. Det nyeste navn i rækken af nu endeløse navne som alle dækker over at i stedet for af og til at lave nyt, så laver vi bog and comics filmatiseringer, prequels, secuels, requels, rebots ja listen fortsætter. Jeg kan kun håbe at andre lige som mig snart bliver syge af den non stop overfodring fra Hollywood af den slags og begynder at variere kosten mere imellem at give os gensyn med kendte universer og komme op med noget nyt og originalt.

Jacob picture
Jacob 51 uger siden

Så fik vi et navn på synderen!

Det er absolut noget som deler vandene, og hvad man lige opfatter som nostalgi eller plagiat. For mit eget vedkommende hadedet jeg det ved 'Jurassic World', mens det ikke generede mig synderligt ved 'The Force Awakens'.

Din kommentar

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film