Svensker skal instruere ny Disney-film

Nøddeknækkeren vækkes til live igen
Billede
(© Fantasia (1940) / Walt Disney Pictures)

Den svenske instruktør Lasse Hallström skal ifølge The Hollywood Reporter instruere Disneys kommende filmatisering af den klassiske fortælling om 'Nøddeknækkeren'.

Projektet er en adaption af Peter Tchaikovskys klassiske ballet over E.T.A. Hoffmanns fortælling om den unge pige Clara, som får en nøddeknækker-dukke i julegave. Dukken viser sig at være magisk og tager Clara med ind i en fantasiverden, hvor en krig udspilles mellem honningkage-soldater og vrede musekrigere.

Filmen har fået titlen 'The Nutcracker and the Four Realms' og er baseret på et manuskript af Ashleigh Powell, som har brugt to år på at udvikle historien. Disney har tidligere fortolket den klassiske Nøddeknækker-fortælling i et animeret segment i Fantasia fra 1940.

Den nye filmatisering af 'Nøddeknækkeren' er dog ikke animeret, og dermed fortsætter Disney rækken af live action-eventyr, som har været en stor trend hos produktionsselskabet de seneste år.

Lasse Hallström har været nomineret til en Oscar tre gange og har bl.a. stået bag filmen What’s Eating Gilbert Grape fra 1993, der gav Leonardo DiCaprio sin første Oscar-nominering.

'The Nutcracker and the Four Realms' afventer en premieredato.