Half-Life og Portal lever stadig!

Opdatering fra J.J. Abrams
Billede
(© Half-Life 2/Valve)

I 2013 afslørede instruktøren J.J. Abrams, at hans filmselskab Bad Robot og spilfirmaet Valve var gået sammen for at producere en film baseret på spillene 'Half-Life' og 'Portal'.

Siden da har vi ikke hørt meget fra den front, men nu har IGN spurgt til filmenes status og fået følgende svar:

- De er under udvikling. Og vi har manuskriptforfattere, og vi arbejder på begge historier.

Abrams afslører ikke, hvilke forfattere der er tale om, men det er en god nyhed, at processen rent faktisk er i gang. Tilfældigvis er den 49-årige amerikaner producer på den biografaktuelle 10 Cloverfield Lane, der er instrueret af Dan Trachtenberg, som slog igennem i branchen med en kortfilm baseret på 'Portal'.

'10 Cloverfield Lane' åbnede imponerende i USA med 25,2 mio. dollars, og kombineret med emnet i kortfilmen gør det Trachtenberg til et godt bud på en instruktør til den ene af de to film.

Spillet 'Half-Life' udkom første gang i 1998 og blev rost til skyerne af anmelderne. Historien omhandler fysikeren Gordon Freeman, der åbner en portal til en fremmed verden fyldt med monstre. 'Half-Life 2' udkom seks år senere til tilsvarende store ovationer.

'Portal' blev udgivet i 2007 og var en videreudvikling af konceptet fra 'Half-Life', men her styrer spilleren en robot der skal navigere igennem en rivals forskningscenter bevæbnet med et redskab, der skal skabe portaler. En efterfølger så dagens lys i 2011.

Filmversionerne af begge spil er uden premieredato.