6 kommende film med stærke kvinder

Kvindernes internationale kampdag
Billede
(© The Dressmaker / Amazon Studios)

I dag er det kvindernes internationale kampdag! Siden 1921 er den 8. marts blevet markeret for at sætte fokus på kvinders ligestilling, både juridisk og mellem kønnene.

Vi har kigget premierekalenderen igennem og udvalgt seks kommende film fra de næste måneder, som alle har en stærk kvindelig hovedrolle.

Carol

Carol
Dramaet handler om den velhavende forstadsfrue Carol (Cate Blanchett), der en dag møder den yngre Therese i et stormagasin. De to kvinder indleder et stormbrusende kærlighedsforhold, der har alle odds imod sig i en tid fuld af fordomme og forkvaklede regler.

The Divergent Series: Allegiant

The Divergent Series: Allegiant
Filmen er det tredje kapitel i filmatiseringen af Veronica Roths bogserie om teenagepigen Tris Prior (Shailene Woodley), der bryder ud af et dystopisk samfunds faktioner. Denne gang må Tris flygte sammen med sin partner Four til en ny verden, der er langt farligere end nogensinde før, og her bliver hun nødt til at træffe umulige valg.

Ma Ma

Ma Ma
Den spanske film handler om alenemoren Magda (Penélope Cruz), som forelsker sig i manden Arturo og bliver hans støtte gennem en svær familietragedie. Da Magda får konstateret brystkræft, bliver parrets spirende kærlighed det redskab, der skal til for at overkomme modstanden.

Room

Room
I filmen møder vi en ung mor, der er indespærret i et værelse sammen med sin fem-årige søn, Jack. Moren, der blev gravid i værelset, har gjort sit bedste for at opdrage Jack i den eneste virkelighed, han kender til. Men sønnens nysgerrighed vokser og sammen planlægger de at flygte fra værelset og ud i den virkelige verden. Brie Larson vandt en Oscar for sin præstation som den unge mor.

Miracles from Heaven

Miracles from Heaven
Drama om moren Christy (Jennifer Garner), hvis 10-årige datter, Anna, har en sjælden, uhelbredelig sygdom. Christy forsøger ihærdigt at finde en kur, men efter et fald fra et træ bliver datteren mirakuløst helbredt.

The Dressmaker

The Dressmaker
Filmen handler om haute couture-designeren Tilly Dunnage (Kate Winslet), der vender tilbage til sin australske fødeby for at pleje sin syge mor. Tilly er dog ikke kun kendt for sin succes som modeskaber, og den lille landsby begynder hurtigt at sladre om gemte skeletter i skabet.