Holocaust-drama blandt de bedst anmeldte film

Sauls søn til tops på kritikernes top 100
Billede
(© Camera Film)

Med et gennemsnit på 5,7 ud af 6 stjerner fra mediernes kritikere stryger den premiereaktuelle Sauls søn ind på top 100-listen over de bedst anmeldte film på kino.dk.

Holocaust-dramaet placerer sig helt i toppen af listen efter repremieren på Once Upon a Time in the West og det amerikanske drama Hushpuppy. Filmen har samme gennemsnit som Blade Runner - The Final Cut, The Act of Killing og The Salt of the Earth, men flere medier har anmeldt 'Sauls søn'.

Se mediernes top 100.

Ekstra Bladets Henrik Queitsch skriver om filmen, at den er et "fuldstændig uomgængeligt kunstværk, der ikke prøver at finde mening i det meningsløse." Queitsch kvitterer med seks stjerner.

Katrine Hornstrup Yde fra Politiken tildeler samme antal hjerter og begrunder:

- 'Sauls søn' er en af de mest ubærlige fiktionsfilm, jeg nogensinde har set. Aldrig har en film så hurtigt og effektivt og så lammende ført os direkte ind i Helvedes rådne hjerte og tvunget os til at blive der.

Jyllands-Postens anmelder, Katrine Sommer Boysen, giver også de maksimale seks stjerner og skriver:

- 'Sauls søn' er et af de mest gribende dramaer, jeg kan mindes. Den sætter sig som en fokuseret mavepuster på sit publikum, og kræver hverken dine tårer eller sorg. Det kommer helt af sig selv.

Mens Per Juul Carlsen fra Filmland P1 også giver topkarakter, er Louise Kidde Sauntved fra Berlingske og Henning Høeg fra BT en smule mindre begejstrede, men uddeler ikke desto mindre fem stjerner til den ungarske film.

Sauls søn er aktuel i biografen.