De lækreste kurophold på film

Afslapning og velvære (advertorial)
Billede
(© Østrigs Turistbureau)

En af de bedste måder at slappe af i sin ferie og samtidig give sig selv en luksusoplevelse af de helt store er ved at besøge et spahotel. Kurophold er ikke gået filmverdenens næse forbi, og en række populære værker sætter fokus på den afslappende ferieform.

Camera Film

Youth (2015)
I den biografaktuelle Youth er hovedpersonerne Michael Caine og Harvey Keitel på et kurophold ved Alperne. Dele af Paolo Sorrentinos film går med at opleve stemningen fra kuropholdet med varme bade, rygmassage og afslapning langt væk fra hverdagens travlhed.

Fox Searchlight Pictures

The Grand Budapest Hotel (2014)
Wes Andersons Oscar-belønnede komedie foregår i et fiktivt, europæisk land i mellemkrigsårene og byder på et helt særligt spahotel af den slags de rigeste og mest dekadente personer benyttede.

Canal+

Hotel Splendide (2000)
Daniel Craig spillede inden gennembruddet som James Bond med i denne kuriøse britiske film om et wellness-resort på en afsidesliggende ø. Filmen har også Toni Collette på rollelisten som spahotellets tidligere souschef, der vender tilbage, efter hun modtager et anonymt brev.

SF Film

Kuropholdet (1999)
Den kiksede Stig Helmer Olsson har mistet modet, så han tager med vennen Ole på kurophold, hvor han bl.a. får lov til at prøve mudderbadning og kinesisk gymnastik. Den svenske komedie af og med Lasse Åberg blev et hit i hjemlandet og tog en komisk tilgang til wellness og spa.

Udover de nævnte film er Gore Verbinski på vej med gyseren 'A Cure for Wellness', hvori en ung mand rejser til de schweiziske alper for at finde sin chef i et wellness-hotel, der vist nok minder mere om et hjem for mentalt forstyrrede.

Hvis du er blevet fristet til et kurophold i stil med filmene, kan det bl.a. ske i østrigske Wagrain-Kleinarl i Wasserwelt Wagrain, der har udsigt mod Alperne og en 30 grader varm pool både inden- og udenfor.