David Bowie er død

1947-2016
Twin Peaks: Fire Walk with Me
(© Twin Peaks: Fire Walk with Me/New Line Cinema)

Sanger, musiker og skuespiller David Bowie er død, 69 år gammel. Det bekræfter hans søn over for BBC.

David Bowie blev født 8. januar 1947 i London, og han døde i samme by omgivet af sine nærmeste efter 18 måneders kamp mod kræft.

Bowie er mest kendt som en af musikken store navne, der siden 1960erne har leveret ikoniske albumudgivelser og er kendt for sange som 'Heroes', 'Starman' og 'Let's Dance'.

Ved siden af musikkarrieren har Bowie medvirket i en række film. Gennembruddet som filmskuespiller kom i science fiction-dramaet 'The Man Who Fell to Earth' i 1976.

I det hele taget blev det de fantastiske genrer, der prægede Bowies mest kendte film. 'The Hunger' i 1983 er en fantasy-gyser, Labyrinth fra 1986 er et rent eventyr, og 'Twin Peaks: Fire Walk with Me' er hjernevridende David Lynch-thriller.

Englænderen har desuden spillet Pontius Pilatus i den kontroversielle Jesus-film The Last Temptation of Christ, og han medvirkede i Anden Verdenskrig-filmen 'Merry Christmas Mr. Lawrence'. 

Udover selv at medvirke som skuespiller har David Bowie leveret musik til en lang række film, og i 1982 blev han nomineret til en Golden Globe for sangen 'Cat People' til filmen af samme havn.