5 film du skal se i januar

Gåsehud og iskold hævn
Gåsehud
(© UIP/Gåsehud)

Januar er altid en god biografmåned, da de store prisuddelinger lurer om hjørnet. 

Månedens fem mest ventede film indeholder derfor et bredt udvalg fra iskolde skæbnespil til fortidens dinosaurer over Danmark i 70erne.

Husk, at du kan selv påvirke fremtidige resultater og afgive din stemme på filmprofilerne.

The Hateful Eight/Scanbox
The Hateful Eight (90 %)
En ny western af Quentin Tarantino, der udspiller sig i Wyoming efter borgerkrigen. En række dusørjægere finder ly for en snestorm i en hytte, og snart er de barske cowboys involveret i en Agatha Christie-lignende affære. Samuel L. JacksonKurt RussellTim Roth og Jennifer Jason Leigh spiller de bærende roller.

The Revenant/20th Century Fox
The Revenant (86 %)

I 1820erne mister pelsjægeren Hugh Glass alt, da en anden pelsjæger myrder hans søn og derefter efterlader ham til at dø i den barske natur.
Da Glass vågner, er der 300 km mellem ham og hævnen. Leonardo DiCaprio spiller den dominerende hovedrolle, mens vildmarksdramaet instrueres af Alejandro González Iñárritu.

Den gode dinosaur
Den gode dinosaur (82 %)

Pixar følger op på Inderst inde med en animationsfilm om, hvordan tingene kunne have udviklet sig, hvis asteroiden, der udslettede dinosaurerne, aldrig havde ramt Jorden. Handlingen følger det uventede venskab mellem en forældreløs, 21 meter høj dinosaur og den lille neandertalerdreng, Spot.

Gåsehud/UIP
Gåsehud (78 %)

Gyserforfatteren R.L. Stines imaginære monstre og dæmoner vækkes ved et uheld til live, og nu skal den unge dreng Zach kæmpe sammen med forfatteren og hans datter for at redde borgerne i byen Greendale. På rollelisten ses bl.a. Jack Black, der spiller R.L. Stine. 

Kollektivet/Nordisk Film
Kollektivet (76 %)

Thomas Vinterbergs nye drama foregår i 70erne og følger akademikerparret Erik (Ulrich Thomsen) og Anna (Trine Dyrholm), der etablerer et kollektiv. Parret drømmer om fællesskab, fri kærlighed og sammenhold, men da Eriks elskerinde flytter ind, begynder idealerne at skride.