Hvem skal nu spille Lisbeth Salander?

The Girl with the Dragon Tattoo-efterfølger skifter hele holdet ud
Billede
(© The Girl with the Dragon Tattoo/Sony Pictures)

Sony Pictures har givet grønt lys til en efterfølger til den amerikanske udgave af 'Mænd der hader kvinder', The Girl With the Dragon Tattoo, men det bliver uden instruktøren David Fincher og skuespillerne Daniel Craig og Rooney Mara.

The Hollywood Reporter afslører, at Sony ikke vil filmatisere Stieg Larssons Pigen der legede med ilden, der ellers er den direkte efterfølger til Mænd der hader kvinder.

Derimod vil selskabet producere en film over 'Det der ikke slår os ihjel', skrevet af David Lagercrantz efter Stieg Larssons død og publiceret i år. Romanen foregår også i Millennium-universet med Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander.

Da vi for nylig spurgte Rooney Mara om projektet, i forbindelse med eventyrfilmen Pan, havde hun intet hørt om en efterfølger - eller om hun skulle være med igen.

Nu skal hele holdet således udskiftes, så hvem der skal overtage den ikoniske Salander-rolle, som Mara så fornemt bestred, og som Noomi Rapace udødeliggjorde i den svenske originalversion, er det mest interessante spørgsmål.

Bedste bud er ifølge The Wrap den svenske skuespillerinde Alicia Vikander, der er hastigt på vej frem i Hollywood, men som kan synes en kende for "klassisk køn" til rollen som den piercede, afvigende superhacker.

'Det der ikke slår os ihjel' foregår efter Luftkastellet der blev sprængt og sender Mikael Blomskvist på sporet af afgørende informationer om den amerikanske efterretningstjeneste. Samtidig bliver Salander impliceret i et hackerangreb, der tvinger hende til at tage chancer, hun normalt ville have undgået.

'The Girl in the Spider's Web' bliver filmens titel, og den skal formentlig instrueres af Steven Knight (Locke).

Premieredatoen er endnu ukendt.