Brugernes dom: Spionernes bro

#kinotur på Steven Spielbergs drama
Brugerne anmelder Spionernes bro
(© 20TH CENTURY FOX/Spionernes bro)

Vi inviterede for nyligt en samling brugere med til #kinotur for at se den premiereaktuelle Spionernes bro.

Steven Spielbergs koldkrigs-film befinder sig i spiongenren og har Tom Hanks i hovedrollen som advokaten, der skal forsvare en russisk spion.

Her er et udsnit af dommen - du kan læse flere anmeldelser på filmens profil.

Alexander (5 stjerner)
”Jeg havde høje forventninger til dette koldkrigs-drama, og de blev da i dén grad indfriet. Hanks brillerer i rollen som James Donovan, nu en advokat med speciale i forsikringsret, der får kastet en varm kartoffel i skødet - forsvaret af den anklagede sovjetiske spion Rudolf Abel, helt afsindigt vidunderligt underspillet af Mark Rylance.”

Sarah (4 stjerner)
”Man skal ikke forvente nuancerede tematikker og komplekse karakterer - Tom Hanks' figur er en gennemsympatisk mand! Men trænger man til klassisk Hollywood-underholdning fra start til slut, er filmen et godt bud.”

Bo (4 stjerner)
”Det er tydeligt, at filmen er skrevet af Coen-brødrene, instrueret af Spielberg og komponeret af Thomas Newman, hvilket gør at den samlet set er rigtig velproduceret. Den stiller samtidig en række spændende spørgsmål i form af hævn, retfærdighed og integritet. Den er dog lidt længe om at komme i gang og er ærkeamerikansk, om man så er til det eller ej.”

Per (5 stjerner)
”Spielberg beviser nok engang, hvor dygtig en instruktør han er til at ramme bredt, uden det bliver hverken kedeligt eller trivielt.”

Gosia (5 stjerner)
”Fra begyndelse til slut er spændingen høj, også selv om plottet er til at forudse. Det mesterlige skuespil af Mark Rylance og Tom Hanks (som sædvanlig), giver seeren et realistisk billede af den paranoide koldkrigsstemning som eksisterede i 50'ernes USA.”

Jeff (4 stjerner)
“Tom Hanks is his usual brilliant self. The man can carry a movie effortlessly. The cast of supporting characters are very good too, lead by the fantastic Mark Rylance (maybe Oscar will come calling here). There are parts of the script that are so obviously Coen brothers, you nod your head and smile as the lines are being said. [...] The "keep your principles/respect the law when your enemies don't", got a little sanctimonious for me. I believe it wholeheartedly, but the one man against the world thing was a bit tired.”

Ann-Britt (6 stjerner)
”Wow! Et kort øjeblik var jeg i tvivl om den var til 5 eller 6 stjerner, men da jeg slugte filmen, uden at kede mig ét eneste øjeblik - OG da der er masser af humor i filmen - endte den på 6 stjerner. 6 velfortjente stjerner.”

Simon (5 stjerner)
”Filmen er upåklageligt håndværk med flot fotografering af Kaminski og et både spændende manuskript og humoristisk dialog, som man forbinder med Coen-brødrene. Man kan nok godt regne ud hvordan den ender, selvom man ikke kendte meget til historien i forvejen, men det gør ikke noget. Spielberg formår både at fortælle historien, så den er interessant som formidler af et stykke koldkrigshistorie, og så den fundamentale spænding fastholdes.”