Skandinaviske film indtager Toronto Filmfestival

Under sandet og Bølgen roses i udlandet
Billede
(© Nordisk Film)

Den danske film Under sandet åbnede Toronto Filmfestival med stor succes, mens den norske katastrofefilm ’Bølgen’ også høster ros.

Martin Zandvliets drama, der handler om en gruppe unge tyske soldater, der efter krigen beordres til at rydde miner langs den jyske vestkyst, er en af festivalens mest omtalte titler.

The Hollywood Reporter kalder filmen for bevægende og nervepirrende og placerer den på en andenplads over programmets bedste værker. Filmjournal hylder den intense film for at være mere end bare spændende, men også menneskelig, givende og tilfredsstillende.

Under sandet

Producenten Mikael Rieks er i Canada og har oplevet den gode hype ved udsolgte screeninger efterfulgt af stående ovationer.

- Vi er ydmyge og meget stolte over at være "talk of the town", udtaler Rieks til kino.dk.

Under sandet konkurrerer om festivalens nye internationale auteur-pris og ser ud til at have gode chancer. De amerikanske rettigheder er solgt til Sony Pictures Classics, mens filmen får dansk premiere den 3. december.

Bølgen

Den norske storfilm, 'Bølgen', handler om en geolog, der bliver væk fra sin familie, lige før en tsunami-lignende bølge rammer.

Skal man tro den internationale presse, har nordmændene lavet en yderst tilfredsstillende katastrofefilm.

Collider kalder filmen for en teknisk bedrift, der gør Hollywoods overforbrug af effekter til skamme, mens skuespillerne (inklusiv danske Thomas Bo Larsen) roses til skyerne.

'Bølgen' har endnu ikke en dansk premieredato.

Toronto Filmfestivalen afsluttes på søndag den 20. september.