Sommeren '92: Anmeldere og publikum er enige

Nostalgi og begejstring
Billede
(© SF Film)

I dag har Sommeren '92 premiere, og i den anledning er der bred enighed blandt de professionelle anmeldere og publikummet ved sidste uges #kinotur: 

'Sommeren '92' er en vinder!

Langt de fleste af brugerne har rost filmen til skyerne. Især Ulrich Thomsens præstation fremhæves, men også den nostalgiske følelse, filmen efterlader i kroppen. Huttelihut!

Her er uddrag af de første publikumreaktioner:

Ann
"Den mest fantastiske film, jeg længe har set. [...] Min kæreste sad og blev helt rørt også. Hårene rejste sig flere gange på mine arme."

Wayne:
"Filmen er ikke et mesterværk - det havde jeg heller ikke forventet. Men jeg gik tilfreds ud af biografen, for det er en bedrift at samle så stor en oplevelse i en film - og at formå at få det vigtigste med, krydret med befriende humor."

XTooms:
"Ulrich Thomsen spiller aldeles fremragende, og kunne da godt gå hen og vinde en Bodil eller Robert for den præstation."

Spider-Man:
"Jeg var inde og se filmen i går og havde en forventning om, at der blev gået til den med nostalgi og begejstring. Jeg fik mine forventninger indfriet og havde en super oplevelse - ligefrem draget tilbage til den sommer vi aldrig glemmer."

Kia:
"Intet mindre end en helt igennem fantastisk film. Jeg var ikke født i 1992, og havde aldrig set de rigtige kampe - heller ikke finalen, så jeg har aldrig haft den der stolthedsfølelse, men det fik jeg i går."

Lars Christian:
"Ulrich Thomsen er den helt store stjerne i filmen, han løfter rollen som Ricardo rigtigt flot."

Anja:
Så jeg kan varmt anbefale filmen hvis du vil smile, grine, græde og ikke mindst mindes de gode tider i 92. Se den også selvom du ikke er til fodbold - det er jo lidt danmarkshistorie i detaljer på den gode måde."

Bettina:
"Alle følelser og minder kom tilbage fra den fantastiske sommer. Historien var godt fortalt, sammenhængende, gribende og meget humoristisk. 6 ud af 6 fodbolde fra hele familien til filmen, som i følge en 10-årig, var sindssygt spændende."

Jacob:
"Det er en fin hyldest til Richardo, til oplevelsen, til Danmark. Men det gik så hurtigt, at scenerne - for mig - i 90% af filmen - ikke engang ramte huden og de kom da slet ikke ind under."

Den professionelle anmelderskare lander på et gennemsnit af 4 stjerner. 

Her er et uddrag af pressens anmeldelser:

Ekstra Bladet (4 stjerner):
"Jeg glæder mig allerede til at gense den med mine tre sønner, hvoraf de to yngste end ikke var født, da nationen gik i kollektiv ekstase."

Filmland P1 (4 stjerner):
"Ulrich Thomsen (...) spiller så koncentreret, at man skulle tro, han ønsker at aflevere en undskyldning på alle danske fodboldfans vegne."  

Politiken (4 stjerner):
"Det er hundesvært at lave fodboldfilm, men ’Sommeren ’92’ er solid underholdning tanket op med en blanding af hjerteblod og sokkeøl med temmelig berusende effekt.“ 

Berlingske (4 stjerner):
"'Sommeren ’92' har ganske enkelt fortjent at blive sensommeren ’15s helt store folkelige filmhit."

Jyllands-Posten (5 stjerner):
“’Sommeren ’92’ er en klar vinder.“

BT (3 stjerner):
“Det er klassisk sportsfilm lige ud ad landevejen, fra modgang og misset kvalifikationsturnering til løftet pokal og glædestårer i slowmotion.“

Læs alle anmeldelserne fra både publikum og pressen på filmens profil.