Set-besøg på Iqbal Farooq

Ny dansk familiefilm
Billede
(© ©kino.dk)

Manu Sareens populære børnebog om Iqbal Farooq er ved at blive filmatiseret, og i den forbindelse har kino.dk været en tur forbi Blågårds Plads, hvor noget af filmen foregår.

Filmen tager udgangspunkt i den første bog, hvor Iqbal, sammen med sin jævnaldrende veninde Sille og lillebroren Tariq, ved et uheld kommer til at sprænge deres skole i luften(!). Efterfølgende bliver de opsøgt af to forbrydere, Æselmand og Svinet, der vil bruge deres hjemmelavede bombeopskrift til at jævne Tivoli med jorden.

I scenen, som kino.dk fik lov til at overvære, dukker den ene forbryder op til Blågårds Plads for at bytte Iqbal Farooqs lillebror, der i mellemtiden er blevet kidnappet, med bombeopskriften. Men det går ikke helt som planlagt.

©kino.dk
Det samme kunne siges om optagelserne, for selvom scenen skulle forestille en solrig sommerdag, drillede det danske vejr, og optagelserne på Blågårds Plads bød i stedet på regn. Masser og masser af regn! De stædige og vedvarende regnbyger gav en del udfordringer og forsinkede optagelserne en smule.

Mellem optagelserne fjollede Hircano Soares (Iqbal Farooq) rundt i bedste spasmager-stil med et stort smil på læberne og charmerede sig ind hos hele holdet, mens Andreas Bo ikke kunne holde sig tilbage fra at fyre et par friske bemærkninger af - til stor fornøjelse for de omkringstående.

©kino.dk
Efter scenen fik vi os en snak med 'Svinet', Andreas Bo, og de tre børnehovedroller om hvad vi kan forvente os af filmen og af karakterene.

- Svinet er den ene halvdel af et brødrepar, der kommer fra "under-Danmark", men som har arbejdet sig op gennem lyssky virksomhed og mistænkelige investeringer, og som nu er et par velhavende drenge. Jeg er eks-bokser og musklerne, mens Rasmus Bjerg spiller min bror Æslet, der er den udspekulerede. Han støber kuglerne og jeg fyrer dem af, forklarede Andreas Bo.

©Per Arnesen
Han gav desuden et bud på filmens budskab.

- Det her er jo en børnefilm fuldstændig på linje med 'Krummerne' og 'Far til fire'. Der er nogle børn, som bliver udsat for, at nogle onde voksne vil dem et eller andet ondt, og så må de tage kampen op. Det er jo ren 'Harry Potter'. Den eneste forskel er, at familien er en indisk familie. Ligesom vi har en irriterende fætter, der hedder Viggo, som rejser sig op til familiefesten og holder sjofle taler, så har de en dominerende Tante Fatwa - og så er vi lidt klogere på, at der er små lig i skabet i forskellige familier, uanset hvor fanden man kommer fra, udtalte Andreas Bo.

©kino.dk
Komikeren kom også ind på de tre børnehovedroller.

- Jeg bliver nødt til at sige, at jeg er røv-imponeret. Jeg er stensikker på, at de kommer til at være en stor værdi for filmen. Det der med at lave film over en hel dag, det er svært. Jeg er i 40erne og har prøvet det i mange år, men de her børn – jeg er pisseimponeret over, at de kan levere og være på dag efter dag, efter dag. De er virkelig nogle seje unger.

Da kino.dk spurgte de tre børnehovedroller, om hvad de synes om Andreas Bo, var der enighed over hele linjen, og enstemmigt lød det i kor: "Han er sjov!"

- Han sagde til mig, at han ville nå at lave 10 jokes med mit navn, før vi er færdige med at filme, lød det uddybende fra Hircano Soares (Iqbal).

©kino.dk
Filmen instrueres af den spillefilmsdebuterende Tilde Harkamp, der bl.a. har været instruktør på tv-serier som 'Tvillingerne og Julemanden', 'Ludvig og Julemanden' og 'Lærkevej'. Humor og familie er dermed lige i hendes boldgade.

- Jeg tror, at publikum går fra biografen med en rigtig god historie om en far og en søn, der har svært ved at forstå hinanden til at starte med, men som ender med at se hinandens evner. Der er en rørende far-søn-historie, nogle skægge skurke, som også er en smule uhyggelige en gang imellem, og så er det en dejlig familie, vi er sammen med, fortalte Tilde Harkamp.

Hvad har vi lært? 'Iqbal Farooq' er en familiefilm om sammenhold og mangfoldighed, og alt tyder på at den vil byde på både humor, spænding og uhygge.

Men om Tivoli får lov til at blive stående, får vi at se, når Iqbal Farooq har premiere den 17. december.