Sensationel biografweekend i USA

Jurassic World og Inderst inde danner imponerende parløb
Billede
(© Inderst inde/Disney)

OPDATERET: 'Jurassic World' har netop slået rekorden som den film der hurtigst har indtjent en milliard US dollars. Forrige rekordholder var 'Fast & Furious 7'.

De amerikanske billetluger var rødglødende i weekenden takket været Jurassic World og box office-historiens bedste 2. plads til Inderst inde.

I forrige weekend indkasserede 'Jurassic World' den største åbningsweekend nogensinde, både i USA og på verdensplan, men succesen stopper ikke her.

Dinosaurerne har stort sat daglige rekorder siden premieren, og den samlede indtægt er nu oppe på 981 mio. dollars.

I weekenden indspillede filmen 102 mio. dollars i USA, og kun The Avengers tjente flere penge i sin anden weekend, da den i maj 2012 indkasserede 103 mio. dollars.

Efter mindre end to uger er 'Jurassic World' allerede nr. 23 på listen over de mest indtjenende film på verdensplan, og filmen har gode chancer for at ende i Top 5.

Pixars 'Inderst inde' fik en fænomenal debut med 91 mio. dollars, og kun Toy Story 3, der lagde ud med 110 mio. dollars, har givet animationshuset en bedre åbningsweekend i USA.

Resultatet er samtidig det bedste nogensinde for en film, der ikke er baseret på i forvejen kendt materiale. 'Inderst inde' slog endda den tidligere rekordholder med flere længder (Avatar åbnede med 77 mio. dollars i 2009).

I en tid med utallige reboots og fortsættelser, hvor 'Jurassic World' er en kombination af begge, er det en fantastisk historie for Hollywood, der i disse dage har stor succes med at hælde gammel vin på nye flasker og samtidig lancere nye originale historier.

Jurassic World er aktuel i biografen.

Inderst inde får dansk premiere den 27. august.