Jurassic World: Stor, større, bedre?

Læs de internationale anmeldelser
Billede
(© © Universal Pictures)

Hvis man ignorerer de to mindre succesfulde fortsættelser til den originale Jurassic Park (hvilket den nye film pudsigt nok gør), har Jurassic World helt utroligt store sko at udfylde. Spørgsmålet er, om den kan leve op til forventningerne.

[banner_here]De internationale anmeldere er ikke helt enige. Er 'Jurassic World' en fantastisk film eller et godt forsøg? Én ting er de dog enige om: det er den bedste siden etteren.

Ifølge de positive anmeldere ligger filmens force hos instruktøren Colin Trevorrow, der tilsyneladende har valgt at tackle alt med spørgsmålet: "Hvad ville Spielberg gøre?".

Desuden fremhæves de flotte effekter, dens referencer til originalen og en sympatisk Chris Pratt.

Filmen er større og vildere end den originale. Og forklaringen er den samme i parken som i Hollywood, folk vil have mere. Leverer den? Du kan læse et kort udsnit af anmeldelserne herunder.

Jurassic World er aktuel i biografen.

The Guardian (4/5 stjerner):
”(…) god, sjov, latterlig på den helt rigtige måde og med en smart ide om hvordan dinosaurer kan fungere i et forbrugermarked (…) Owen Clarie og den forfærdelige Indominus Rex udgør noget af et hold. Det er en verden fuld af frygt og morskab.”

Rolling Stone (3/4 stjerner):
"Trevorrow generobrer Spielbergs nervepirrende ånd fra originalen med en frisk provokation: Er større altid bedre, eller er det en tom, sjælløs ting, som er klar til at bide os i røven? 'Jurassic World' vil skræmme livet af dig - og ikke kun af de indlysende grunde."

The Wrap:
"De computeranimerede væsner, som blæste os omkuld tilbage i 1993, har bare ikke den samme effekt nu, hvor vi har set hære af orker og flyvende Na’vi-krigere og Sandra Bullock i kredsløb om jorden. Problemet er, at 'Jurassic World' aldrig prøver særligt hårdt på at imponere - hverken med banebrydende effekter eller med en historie der er i stand til at holde publikums opmærksomhed bare det mindste."

Empire (4/5 stjerner):
"Colin Trevorrows garanterede biografhit, som helt grundlæggende advarer mod faren ved at stræbe efter at være større, bedre og hurtigere, er klart den bedste dinosaur-film siden Spielbergs perfekte version fra 1993. (…) Den mest berygtede temapark i filmhistorien genåbner på spændende og fantastisk vis. Nyd turen."

Entertainment Weekly:
"Der er ikke noget nyt at lære. Og filmens skuespillere er stort set reduceret til forherligede biroller. Men når det kommer til at levere en buffet af blodigt dino-kaos udretter filmen præcis det den har lovet."

Washington Post (2/4 stjerner):
"(…) Bryce Dallas Howard forandrer sig fra Kathleen Turner til gennemført Fay Wray, og det eneste publikum kan gøre er at forberede sig på det evigt eskalerende, helt absurde vanvid og kaos."

Variety:
"Dinosaurerne har sjældent set bedre ud end de gør under ledelse af VFX-supervisor Tim Alexander, især Indominous Rex (…) Komponisten Michael Giacchino leverer pulserende væg-til-væg instrumenter, horn og strygere, men den melodi de fleste biografgængere vil fløjte, når de forlader salen, er John Williams flittigt genbrugte musik fra 'Jurassic Park'."