Eddie Redmayne får Harry Potter-hovedrolle

OPDATERET: Oscar-vinderen har skrevet under
Billede
(© Warner Bros.)

Opdateret: Vi kunne i april skrive, at Eddie Redmayne var spidskandidat til at spille hovedrollen i Harry Potter-filmen 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' (se forneden). Vi skrev efterfølgende, at Redmayne havde læst Rowlings manuskript og godkendt det.

I dag har The Hollywood Reporter gjort castingen officiel, da den 33-årige brite har underskrevet kontrakten.

Fantastic Beasts and Where to Find Them får dansk premiere den 17. november 2016, mens de to fortsættelser forventes at udkomme i november 2018 og 2020.

__________________________________________________

The Hollywood Reporter kunne over weekenden afsløre, at Warner Bros. har fundet sin favorit til at spille hoverollen i Harry Potter-filmen Fantastic Beasts and Where to Find Them. Valget er faldet på Oscar-vinderen Eddie Redmayne.

Den 32-årige brite, der netop har været i Danmark for at filme The Danish Girl, har fået tilbudt rollen som Newt Scamander - den fiktive forfatter bag en håndbog om magiske væsner i Harry Potter-universet. Handlingen foregår ca. 70 år før de foregående film, men er ikke en direkte prequel.

Redmayne har ikke underskrevet kontrakten eller kommenteret Warners’ interesse. Men mon ikke tilbuddet om at medvirke i en ærkebritisk fantasy-franchise tiltaler skuespilleren, der tidligere forsøgte at få rollen som Bilbo Baggins i Hobbitten-filmene? 

Potter-veteranen David Yates skal instruere, og J.K. Rowlings skriver selv manuskriptet til filmen, der er planlagt som den første i en trilogi.

Fantastic Beasts and Where to Find Them får dansk premiere den 17. november 2016, mens de to fortsættelser forventes at udkomme i november 2018 og 2020.