4 kommende gyser-komedier

Når det er sjovt at blive bange
Billede
(© © Columbia Pictures)

Nogle gange er én genre bare ikke nok. Det er i hvert fald tilfældet med fire film, der har premiere i 2015, som byder på både skrig og grin.

[banner_here]Galgenhumor og zombier, falden-på-halen jokes og monstre - mulighederne er mange, når man kombinerer gys og komedie. Her er fire eksempler på den atypiske genreblanding

Klik på en titel for at læse mere.

Goosebumps
R.L. Stines kendte bogserie af samme navn kommer til live på det store lærred. Den første bog udkom i 1992, og siden er der blevet skrevet omkring 200 Goosebump-bøger i forskellige serier. I filmen må den unge Zack (Dylan Minnette) kæmpe sammen med forfatteren (Jack Black) og hans datter for at redde borgerne i byen Greendale fra forskellige monstre og dæmoner.

Scouts vs. Zombies
Tre spejdere er på en sidste campingtur, da deres venskab pludselig sættes på en prøve, fordi de må beskytte deres by mod en invasion af zombier. På rollelisten ses bl.a. selveste The Terminators søn, Patrick Schwarzenegger, og Tye Sheridan, der er kendt fra filmen 'Mud'.

Vanessa Hudgens/Spring BreakersThe Kitchen Sink
I byen Dillford lever vampyrer, zombier og mennesker side om side. Men da en udefrakommende fjende truer freden, udløser det åben krig mellem alle, og det bliver op til tre teenagere, en fra hver gruppe, at genoprette ordenen. Med i filmen er blandt andet Vanessa Hudgens, der især er kendt fra High School Musical-filmene, men som også har forsøgt sig med bl.a. den kontroversielle 'Spring Breakers'.

Krampus
Toni Collette og Adam Scott bliver hjemsøgt af dæmonen krampus, der kommer frem ved juletid og straffer uartige mennesker for deres synder. Filmen er instrueret og skrevet af Michael Dougherty, som tidligere har stået bag en anden højtidsfilm inden for samme genre: 'Trick 'r Treat'.