Tilbage til fremtiden på dansk?

Ny science fiction-film på vej
Billede
(© Per Arnesen)

Instruktøren Max Kestner spillefilmsdebuterer med en ny dansk film, der har påbegyndt optagelserne med arbejdstitlen 'Fang Rung'. Det skriver SF Film i en pressemeddelelse.

Filmen kommer til at foregå i København anno 2095, hvor havene er steget, og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Efterretningschefen Fang Rung har undergået molekylær deling for at transportere sin ene halvdel til år 2015, hvor det lykkes ham at sende banebrydende forskning tilbage til fremtiden.

Alt tegner lyst, indtil kontakten mellem de to tider bliver brudt. Med den ene halvdel strandet i fortiden bliver Fang Rung tvunget til at rejse tilbage for at hente sin fortabte halvdel hjem...

Plottet lyder som en god blanding af Back to the Future, Terminator og Waterworld, og det bliver interessant (og nok lidt skræmmende) at se København under vand.

Carsten Bjørnlund, kendt fra DR-serien 'Arvingerne', har hovedrollen, og han spiller sammen med Sofia Helin (Arn), Marijana Jankovic (Lang historie kort), Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) og Joseph Mawle fra 'Game of Thrones'.

Max Kestner er kendt for prisbelønnede dokumentarfilm som 'Nede på jorden', 'Rejsen på ophavet' og 'Identitetstyveriet', men prøver nu for første gang kræfter med fiktionsgenren i spillefilmslængde.

'Fang Rung', eller hvad filmens titel nu end bliver, forventes at få premiere efteråret 2016.

Vil man se andre fremtidsfortællinger, går både Mad Max: Fury Road og Tomorrowland: A World Beyond i biografen.