Mad Max - de første anmeldelser

”Nogle af de bedste action-scener set på et lærred”
Billede
(© Warner Bros.)

George Millers tilbagevenden til Mad Max-universet, Mad Max: Fury Road, er netop blevet anmeldt af de internationale medier, der roser filmen for at være et sjældent alternativ til dumme aggressive actionfilm.

Tom Hardy-filmen lander indtil videre på en Metacritic score på 87 ud af 100. Få medier kalder filmen for tynd og monoton, men der er bred enighed om, at action-scenerne i sig selv er det hele værd.

Følger publikum trop med anmeldernes reaktioner, bør vi kunne se frem til endnu en Mad Max-film i en nær fremtid. Miller har selv udtalt, at der allerede ligger et manus klar, og at titlen formentlig bliver 'Mad Max: Furiosa'.

Her er et udsnit af anmeldelserne:

Empire (5 stjerner)
"Triumferer med kuleskør fantasi, overvældende action, humor og skuespil."

Time Out New York (5 stjerner)
"Miller laver spændende vedvarende action ved at blande det bidende vanvid fra Terry Gilliams univers med James Camerons eksplosive pragt. Men hemmeligheden bag metalsymfonien er, at filmen aldrig glemmer, at vold i sig selv er en form for galskab."

Total Film (5 stjerner)
"En skør vision, der er lige så sjov som barsk. Og med nogle af de bedste action-scener set på et lærred."

The Playlist
"Køb billetten for den hårdtslående action, se filmen for postapokalypsens tankeprovokerende overvejelser."

Indiewire (Karakteren B+)
"Leverer et sjældent alternativ til dumme aggressive actionfilm."

The Guardian (4 stjerner)
"Ekstravagant forstyrret, øredøvende og fuldstændig over the top. Miller har genoplivet sin Mad Max-punk-western-franchise som en bizar konvojjagt i den postapokalyptiske ørken."

Screen International
"Filmens komplette mangel på fundamental manuskriptskrivning føles en overgang befriende. Men da instruktøren fortsætter med at forøge sin desperate jagt gennem ørkenen, ender det med at blive monotont, og 'Fury Road' mister farten, da Millers fanatiske ensartethed tager fat."

Variety
"Gigantisk excess og ingen mangel på galskab, men der er også et imponerende niveau af disciplin."

The Hollywood Reporter
"Det kræver mod at lave en film, der er én lang dialog-fri jagt. Men Miller klarer det ved at tilføre utallige nye elementer, der gør action-scenerne tiltalende."

Entertainment Weekly (Karakteren B)
"Når du kommer forbi Millers orgie af gale action-sekvenser - og de er så gode, at du nok ikke har lyst til det - er historien ret tynd."

Mad Max: Fury Road får dansk premiere den 14. maj.