Indiana Jones 5 bekræftes af Lucasfilm

Men hvor langt er produktionen?
Billede
(© Lucasfilm)

'Indiana Jones 5' har længe været på tale, men nu bekræfter Lucasfilms øverste chef, Kathleen Kennedy, over for Vanity Fair, at filmen vil blive produceret.

Processen omkring den femte Indy-film har været lang og præget af en omskiftelig tilværelse. Her et kort overblik:

- 2012: Første gang, vi skrev om efterfølgeren, var for tre år siden. Steven Spielberg gav en opdatering på projektet, som siden Indiana Jones 4 havde været rygtet blandt alverdens medier. Dengang fortalte han, at de havde et koncept, men at det afhang af, om George Lucas gav grønt lys.

- 2013: Disney købte rettighederne til Star Wars og Indiana Jones. Dermed blev Lucas' mening overflødig i forbindelse med kommende Indy-film, og nu kunne Mickey Mouse-huset bestemme, hvornår verdens mest kendte arkæolog skulle svinge pisken igen.

- 2014: Falske rygter svirrede et stykke tid om, hvorvidt Bradley Cooper skulle overtage den ikoniske rolle fra Harrison Ford, og at plottet ville omhandle Bermuda-trekanten. Begge dele blev siden hen skudt ned.

- 2015: Chris Pratt er senest blevet sat i forbindelse med rollen som en ung Indiana Jones, mens Steven Spielberg har udvist interesse i at instruere et reboot, hvis manuskriptet er godt nok.

- Og ja, Kathleen Kennedy bekræfter nu, at der er en ny Indiana Jones-film på vej. Hun understreger, at manuskriptet end ikke er påbegyndt endnu, og at der ikke er nogen fast tidshorisont for filmen.

'Indiana Jones 5' er således stadig i støbeskeen, men vi skal nok forvente, at der går en rum tid, før den får biografpremiere.