Tom Hooper: "Det er en drøm at filme i København"

Pressemøde på The Danish Girl
Billede
(© The Danish Girl)

Kino.dk var til pressemøde på The Danish Girl i søndags.

Kærlighedshistorien har indtil videre været under optagelse i England, men de næste 10 dage filmer de i København. I forbindelse med de danske optagelser har vi fået muligheden for at møde en del af holdet bag filmen herunder den Oscar-belønnede instruktør Tom Hooper og producer Gail Mutrux.

[banner_here]'The Danish Girl' byder på den noget usædvanlige historie inspireret af det danske kunstnerpar Einar og Gerda Wegener, hvor ægteparrets forhold og karriere sættes på en prøve, da Einar begynder sin rejse for at blive den første kønsskifteopererede kvinde i verden.

Instruktør Tom Hooper indledte med at fortælle, om hvor vigtigt det har været for ham at få lov at skyde en del af filmen i København.

-Det er en drøm for mig at skulle filme her i København. Jeg har ofte været nødt til at skyde projekter i lande, hvor de ikke hører hjemme. Nogle gange de mindst åbenlyse steder. Men det mest åbenlyse sted at skyde denne film er i historiens hjem her i København.

Hovedrollen spilles af den britiske stjerne Eddie Redmayne, som for nylig vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle for sin præstation i filmen Teorien om alting. Flere kandidater har været på tale til rollen, herunder Nicole Kidman, men Tom Hooper selv har aldrig været i tvivl, om hvem rollen skulle gå til.

-Eddie Redmayne var den første jeg tænkte på til rollen. Det er lang tid siden jeg først fik ideen om at bruge ham, og at se hvad han har udrettet siden, gør kun at jeg føler mig endnu mere sikker i mit valg. Han har slet ikke ændret sig af al den succes han har fået, han er både ydmyg, perfektionistisk og har et stort drive. Han er en imponerende person.

Filmens anden hovedrolle spilles af svenske Alicia Vikander som, ifølge Hooper, blandt andet kan takke sine skandinaviske rødder for rollen.

- Jeg følte stærkt for, at vi i det mindste havde én skandinavisk skuespiller med i filmen, og Alicia Vikander, som spillede dansker i En kongelig affære, var et ideelt valg. Det er svært at finde en til at spille over for Eddie Redmayne, som er en så genial skuespiller, men Alicia er utrolig dygtig og har en lovende karriere foran sig.

Tom Hooper og Eddie Redmayne er begge Oscar-vindere, men når det kommer til ambtionerne for filmen, er det ikke priser, der er vigtigst for Hooper.

-Det eneste jeg egentlig drømmer om, for de historier jeg fortæller, er at de finder et publikum. Jeg forelskede mig i denne historie, og den bevægede mig, så jeg håber den vil bevæge publikum over hele verden, og at denne fantatiske historie om det danske par og den rejse de var igennem, kan nå ud til et så bredt publikum som muligt.

Producer Gail Mutrux, som har være en del af projektet i mange år, er da heller ikke i tvivl, om hvad der er det mest fascinerende ved 'The Danish Girl'.

-Det er bare en virkelig god historie.

I forlængelse af pressemødet fik vi desuden mulighed for at tage billeder af Tom Hooper samt filmens to hovedrolleindehavere Alicia Vikander og Eddie Redmayne. Du kan se billederne her.