Guide til Påskens film 2015

Hvad skal du se i ferien?
Billede
(© 20th Century Fox)

Påskeferien er lige om hjørnet! Vi guider til påskens udvalg.

Klik på titlen for at læse mere, se trailer og købe eller bestille billetter.

For børn og barnlige sjæle
Påsken 2015 byder på et særligt flot udvalg af børne- og familiefilm. Filmatiseringen af Lene Kaaberbøls bestseller Skammerens datter (26/3) er en ambitiøs dansk indsats indenfor fantasy-genren. Disneys Eventyret om Askepot (12/3) tiltaler primært et yngre publikum og kan bl.a. ses med dansk tale. Meryl Streep og Co. synger derimod ikke på dansk i musicalen Into the Woods (26/3), men der er til gengæld eventyr på dagsordenen i genfortolkningen af de klassiske fortællinger. 

F for Får

For de helt små biografgængere byder Aardmans filmudgave af de uldne venner fra tv-serien F for Får (26/3) på stop motion-underholdning i dur med Walter og Trofast-filmene, mens animationsfilmen Hjem (26/3) handler om en menneskepiges venskab med et lilla rumvæsen.

Endelig kan både Albert (26/2), Min søsters børn og guldgraverne(5/2) og den Oscar-vindende Big Hero 6 (29/1) stadig ses i biografen.

Fart over feltet
Filmhistoriens mest pumpede bilserie er i påsken aktuel med Fast & Furious 7 (2/4), der udover at have Vin Diesel og Dwayne Johnson på rollelisten også tager afsked med Paul Walker. Foretrækker man mere feminine helte, kan man se Insurgent (18/3) - efterfølgeren til 'Divergent', der byder på action i science fiction-omgivelser. 

Fast & Furious 7

Sean Penn er nyeste bud på en aldrende action-helt i The Gunman (19/3), mens den danske filmfabrik har skruet et krigsfilm sammen om den ulige kamp mellem en jysk soldaterenhed og tysken i 1940. Pilou Asbæk spiller hovedrollen i 9. april (12/3). I den mindre seriøse ende finder man action-komedien Kingsman: The Secret Service (26/2), der sætter verdensfreden på spil i en veloplagt leg med agent-genren.

Prisbelønnede dramaer
Der er ikke meget fart over feltet over højtidens udvalg af prisvindende dramaer. Emnerne er til gengæld evigt aktuelle med film som Selma (26/3), der skildrer et vigtigt kapitel i Martin Luther King Jr.’s liv, Jeg er stadig Alice (5/3) om en kvindes kamp med Alzheimers, og den tyske Korsvejen (19/3) om religiøs indotrinering af unge mennesker.

Selma

Garvede David Cronenberg er aktuel med den mørke Hollywood-satire, Maps to the Stars (26/3), mens en af den nye generations mest talentfulde instruktører, Xavier Dolan, udkommer med Mommy (1/4) om forholdet mellem en mor og en ADHD-ramt søn. Endelig kommer den islandske multiplotfilmen De små ting (1/4) også i biografen.

Romantik & komedie
Det er ikke kun store bestseller-filmatiseringer og superheltefilm, der får fortsættelser. Dette beviser den hyggelige The Second Best Exotic Marigold Hotel (19/3), der fortsat følger de skæve og modne eksistenser på et pensionat i Indien. Er man til mere spændstig hud og glattere underholdning, spiller Will Smith og Margot Robbie hovedrollerne i svindlerkomedien Focus (5/3).

The Second Best Exotic Marigold Hotel

I dramaet Mennesker bliver spist (26/2) behandles emnet demens med den lune, der kendetegner Erik Clausens samlede værker, og endeligt kan man i den samfundssatiriske Mod naturen (26/3) komme ind i hovedet på en norsk mand i eksistentiel krise.

Det var det store udvalg i biografen. God påske og god fornøjelse!