Kontroverser udsætter måske Fifty Shades 2

Forfatteren vil selv skrive manuskriptet
Billede
(© UIP)

Fifty Shades of Grey er en kæmpe box office-succes, der på trods af blandet modtagelse næppe kan undgå at få en fortsættelse. Men i dag skriver Variety, at den næste film er i fare for at blive forsinket.

E.L. James har nemlig stillet nye krav til Universal. Forfatteren ønsker ikke blot at være producer på 'Fifty Shades Darker', men også at skrive manuskriptet.

Universal afviser dette, og filmselskabets modvilje er forståelig. James har ingen manuskripterfaring og kan - bestsellere eller ej - næppe kaldes en stor lyriker.

Forhandlingerne risikerer nu at udsætte produktionen til 2016 med en premieredato i slut 2016 eller start 2017, hvilket ødelægger Universals planer om at lancere en Fifty Shades-film tre Valentine-weekender i træk.

Filmselskabet står samtidg overfor en svær beslutning. Enten skal de kæmpe imod James (og hendes massive fanbase), ellers skal de acceptere hendes krav, hvilket gør det svært at finde en ny respektabel instruktør til opgaven.

Kontroverserne på den første film var nemlig mange. Instruktøren Sam Taylor-Johnson og forfatterinden var eftersigende uenige om alt, og eftersom James var medproducer, kunne hun ikke blot ignoreres.

Resultatet blev en film, der var en del mere blufærdig, end James og manuskriptforfatteren Kelly Marcel havde håbet. Og på presseturneen har Taylor-Johnson udtalt, at hun næppe skal lave den næste film.

Fifty-fans, lad os høre hvad I tænker om sagen? 

Fifty Shades of Grey er (selvfølgelig) aktuel i biografen.