Hvor og hvornår kan du se Oscar-vinderne?

Overblik over årets Oscar-film
Billede
(© Universal Pictures)

I nat blev årets Oscar-statuetter uddelt, men hvor mange af de prisvindende film kan ses i biografen herhjemme?

Whiplash 
Trommeslager-dramaet fik premiere i torsdags og kan formentlig ses længe endnu. Vinder af Bedste mandlige birolle (J.K. Simmons), Bedste klipning og Bedste lydmiks. 

Birdman 
Årets store Oscar-vinder fik dansk premiere for en måned siden, men efter den sejrrige nat i Hollywood er komedie-dramaet næppe på vej ud af biografen foreløbig. Vinder af Bedste film, Bedste instruktør, Bedste originale manuskript og Bedste fotografering. 

Big Hero 6
Disneys lidt overraskende vinder af Bedste animationsfilm er højaktuel i biografen med visninger i både 3D og 2D.

The Imitation Game
Fortællingen om Alan Turing fik premiere for en måned siden, men er stadig aktuel i en lang række biografer. Vinder af Bedste manuskript over andet forlæg.

[banner_here]Tre Oscar-vindende film har endnu ikke haft dansk biografpremiere, men vi kan snart se hovedrollevinderne på det store lærred i de danske biografer. 

Teorien om alting
Biografien baseret på Stephen Hawkings liv får biografpremiere den 26. februar. Vinder af Bedste mandlige hovedrolle (Eddie Redmayne).

Jeg er stadig Alice
Aftenenes største favorit skuffede ikke, og dramaet, om en professor der rammes af alzheimers, får dansk biografpremiere den 5. marts. Vinder af Bedste kvindelige hovedrolle (Julianne Moore).

Selma
Filmen om Martin Luther King kan ses i biografen fra den 19. marts. Vinder af Bedste originale sang fremført af Common og John Legend.

The Grand Budapest Hotel, der modtog fire Oscars, og favoritten Boyhood, der vandt en enkelt pris, har efterhånden meget få visninger i biograferne, men kan købes på dvd og Blu-ray.

Komplet overblik over aktuelle og kommende film i biografen.