Vinderne af CPH:DOX 14

Årets bedste dokumentarfilm er…
Billede
(© Anonymous)

CPH:DOX afholdte den traditionelle afslutningsgalla i fredags, hvor der blev uddelt priser til årets bedste dokumentarfilm.

Joshua Oppenheimer (The Act of Killing) blev aftenens store vinder. Hovedprisen DOX:AWARD gik nemlig til instruktørens The Look of Silence, som vandt for den bedste internationale dokumentarfilm. 

Nordens bedste dokumentarfilm blev Olmo & the Seagull, som fik prisen NORDIC:DOX AWARD. Dokumentaren er instrueret af Lea Glob og Petra Costa

Basim Magdys film 'The Dent' blev belønnet med NEW:VISION AWARD, som gives til den dokumentar, der formår at være nyskabende i sit filmsprog.

Den nystiftede pris F:ACT AWARD er dedikeret til film, som ikke nøjes med at skildre verden, men som også forsøger at ændre den. Prisen gik til dokumentaren E-Team, som er instrueret af Katy Chevigny og Ross Kaufmann.

Festivalgængernes mening blev også talt med i form af Politikkens Publikumspris, som gives til den mest populære dokumentar blandt tilskuerne.

Den fornemme pris fik dokumentaren Just Eat It: A Food Waste Story, som sætter fokus på madspild. Det er Grant Baldwin, der står bag dokumentaren. 

En af de mest populære film på årets festival fik ingen priser, men til gengæld opnåede den bred biografdistribution.

CPH:DOX har nemlig fået rettigheder til at distribuere filmen Citizenfour, om whistlebloweren Edward Snowden, i hele Danmark og ikke kun København. Filmen vil således, udover hovedstaden, kunne ses i Aarhus, Aalborg, Odense og Kolding på udvalgte datoer.