Status: Spielbergs kommende projekter

Optagelserne startet til St. James Place
Billede
(© På settet til War Horse © DreamWorks SKG)

Produktion er netop startet på Steven Spielbergs koldkrigsdrama med Tom Hanks, der har fået titlen 'St. James Place'.

Den autentiske historie om advokaten James Donovan, der rejste bag jerntæppet for at forhandle løsladelsen af en amerikansk spion, er baseret på et manus af Matt Charman og Coen-brødrene, og optagelserne finder sted i Berlin og New York. Filmen bliver dermed instruktørens tredje i træk med historisk kontekst efter War Horse og Lincoln.

Men hvad er ellers på vej fra den produktive instruktør?

'The BFG' er den mest sandsynlige efterfølger til spionfilmen. Titlen er en forkortelse for "Big Friendly Giant", og eventyret er baseret på en bog af Roald Dahl. "Historien har fortryllet familier og børn i mere end tre årtier. Vi er stolte over, at man har betroet os fortællingen," udtalte Spielberg til BBC i april. Adventure-filmen er planlagt til sommeren 2016.

På settet til Jaws © Universal Pictures
'Indiana Jones 5' er den næste film på listen ifølge imdb.com. Rygterne har svirret siden Indiana Jones 4, og der har været falske historier om Bradley Cooper i titelrollen og Bermuda-trekanten som plottets omdrejningspunkt. En premiere indenfor de nærmeste år virker urealistisk. Særligt hvis planen inkluderer Harrison Ford, som pt. er tilknyttet en, eller flere, af de kommende Star Wars-film.

'Gershwin' havde ifølge The Hollywood Reporter instruktørens interesse i starten af 2013.  Zachary Quinto skulle spille komponisten George Gershwin, men siden har projektet levet et stille liv, og efterhånden bliver det næppe med Spielberg ved roret.

'Robopocalypse' er en af de ældste travere blandt kommende Spielberg-projekter. Science fiction-filmen, hvor menneskeheden lever i en verden styret af robotter, har manuskript af Drew Goddard baseret på Daniel H. Wilsons roman. Hovedrollerne er eftersigende gået til Anne Hathaway og Chris Hemsworth. Forberedelserne var i gang, men i januar 2013 besluttede Spielberg at udskyde projektet på ubestemt tid.

På settet til Jurassic Park © Universal Pictures
Chancen for en helt anden film af Steven Spielberg efter 'St. James Place' og 'The BFG' virker derfor mere sandsynlig end en premiere på 'Indiana Jones 5', 'Gershwin' eller 'Robopocalypse'. Desuden agerer Spielberg producent på en lang række fremtidige projekter, og hvem ved, om han også sætter sig i instruktørstolen.

Det skulle dog være sikkert, at den næste Spielberg-film i biografen bliver det fjerde samarbejde med Tom Hanks i form af St. James Place.

Premieren forventes at blive den 5. november 2015.