MIX Copenhagen 2014

LGBT-filmfestivalen vender tilbage
Billede

MIX Copenhagen er Danmarks ældste årligt tilbagevendende og stadig aktive filmfestival og en af verdens ældste LGBT-filmfestivaler. Dette års udgave starter i morgen.

Programmet byder som altid på en lang række film med lesbiske, bøsser, bi- og transseksuelle som fællestema. Både kort-, spille- og dokumentarfilm fra hele verden er at finde i programmet.

Skuespillere som Daniel Radcliffe kan opleves i Kill Your Darlings, Ethan Hawke er med i Predestination, og Mark Ruffalo spiller hovedrollen i den Emmy-vindende The Normal Heart.

Festivalen uddeler tre priser. Lili Prisen gives af juryen til den bedste spillefilm, kortfilm og dokumentarfilm. Out & About Publikumsprisen lader biografgængerne stemme, og Bent Award gives sammen med 10.000 kr. til en producent, en manuskriptforfatter eller en instruktør inden for kort og lang dansk fiktion.

Festivalen afholdes i København i biograferne Cinemateket og Empire Bio. Herudover vil der være arrangementer på forskellige lokaliteter rundt omkring i byen.

Festivalen foregår fra den 3. til den 12. oktober. Læs mere på festivalens hjemmeside.

Få overblik over festivalforestillinger og bestil billetter her.