Joseph Gordon-Levitt som Edward Snowden

Oliver Stone planlægger film om den verdenskendte whistleblower
Billede

Joseph Gordon-Levitt er stærkt interesseret i spille den kontroversielle whistleblower Edward Snowden - en rolle han er blevet tilbudt af Oliver Stone.

Forhandlingerne, om hvem der skal spille hvad, er endnu ikke påbegyndt, men det holder ikke en af Varietys kilder fra at afsløre, hvordan Gordon-Levitt og Stone begge er interesserede i et samarbejde om filmen. 

Edward Snowden blev berømt og berygtet, da han i juni 2013 lækkede tusindvis af hemmelige dokumenter fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA. Papirerne afslørede blandt andet massiv, global overvågning af civile.

Siden da har Snowden været på flugt fra de amerikanske myndigheder og gemmer sig efter sigende nu i Rusland.

Filmen skal baseres på bogen 'Time of the Octopus', der er skrevet af Snowdens advokat Anatoly Kucherena. Bogen menes at være det tætteste, man kommer på en nogenlunde ærlig og redelig udlægning af hændelserne omkring Snowdens afsløringer.

Oliver Stone var hurtig til at købe rettighederne til 'Time of the Octopus' og vil nu skrive og instruere en film baseret på den.

Stone har alle dage være forholdsvis kritisk mod USA og især landets politiske forhold. En film om den kontroversielle Edward Snowden ligger derfor umiddelbart fint tråd med resten af hans cv, der byder på film som Platoon, JFK og Wall Street.

Det vides endnu ikke hvornår filmen får premiere.