Tre danske Oscar-kandidater 2015

En af disse film sendes videre til akademiet
Billede
(© Nordisk Film)

Niels Arden Oplevs snart aktuelle Kapgang, Pernille Fischer Christensens En du elsker og Nils Malmros' Sorg og glæde er blevet shortlistet til kapløbet om at blive Danmarks Oscar-kandidat. Dette meddeler Det Danske Filminstitut.
 
Alle ikke-engelsksprogede lande kan indstille én film, og i Danmark er det en komité bestående af syv repræsentanter for den danske filmbranche og Filminstituttet, der afgør hvilken film, der indstilles til kampen om en Oscar-nominering.

Komitémedlemmerne samles igen den 18. september for at beslutte hvilken film, der har den bedste chance ved Oscar-uddelingen.

Direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, udtaler:
- De tre film, vi har valgt, er lavet af danske instruktører, der har sig gjort sig bemærket ude i verden med deres tidligere film, og som vi kan være rigtig stolte over. De har igen instrueret film, der ser lovende ud, og nogle af filmene har endda allerede vist, at de klarer sig godt internationalt. Komité-medlemmerne vil i den kommende måned følge de tre film og overveje, hvilket potentiale de hver især har i Oscar-sammenhæng, inden vi tager den store beslutning.

Akademiets regler kræver, at den indstillede film har haft biografpremiere i perioden fra 1. oktober 2013 til 30. september 2014, og at den er produceret uden for USA og med et andet sprog end engelsk som det væsentligste sprog. Det sidste udelukker to af årets film, Nymphomaniac og The Salvation.

Fra 1. oktober vurderes filmene så af The Academy of Motion Picture Arts and Sciences' foreign language komité, der skal vælge seks film til en shortlist. Derefter tilføjes tre yderligere titler, så listen består af i alt ni film.

Nomineringerne offentliggøres torsdag den 15. januar, og selve uddelingen finder sted søndag den 22. februar. 

Kapgang får dansk premiere den 28. august - besøg filmens profil og brug buzz-o-meteret.