Set-besøg og første billeder fra 'Skammerens datter'

"Man kan vel godt sige, at jeg har fundet inspiration i 'Game of Thrones'."
Skammeren tages til fange
(© Nepenthe Film/Jiri Hanzl)

PRAG. En lille gruppe filmjournalister, undertegnede inklusiv, har netop mødt holdet og set den første scene fra den kommende storfilm 'Skammerens datter'.

Scenen var ikke en af de storslåede, som man kan forvente af den ambitiøse fantasy-film, men i stedet en scene, der præsenterer hovedkarakteren, Dina, og giver et indblik i filmens grundtone.

Vi ser en ung, bedårende pige ride ind i en lille middelalderlig landsby. Folkene i byen kender hende. De er ikke fjendtligt indstillet, vil egentlig gerne hilse på hende, men tør ikke. Blikkene vendes automatisk nedad, når Dina søger deres kontakt. Ikke fordi hun virker faretruende, men fordi hun er Skammerens datter og forbandet med evnen til at se folks skam.

Ligesom forlægget, Lene Kaaberbøls succesfulde bogserie, hører filmatiseringen hjemme under fantasy-genren med dertilhørende overnaturlige elementer. Men fortællingen har et menneskeligt omdrejningspunkt i den unge Dina og handler i særdeleshed om isolation.

- Det er en personlig historie, da den handler om en outsider, der søger kontakt og brændende ønsker sig en ven, fortæller Lene Kaaberbøl, efter de første klip er blevet vist for os.

Derefter ser vi et hurtigt sammenklip af scener, der mest af alt kunne ligne en slags trailer. Her får den alt, hvad den kan trække med magtfulde riddere, storslået natur, episke kampe og faretruende stemning.

Filmatiseringen forsøger ikke at nedtone de mørke aspekter af Kaaberbøls fortælling. En beslutning der meget vel kan ramme tidsånden hos et publikum, der allerede dyrker sammenlignelige universer fra Hobbitten-filmene og TV-serien 'Game of Thrones'. Instruktøren Kenneth Kainz bekræfter en vis sammenhæng med sidstnævnte univers:

- Bøgerne tør godt være mørke og udsætte sine karakterer for forfærdelige ting. Man kan lige nu se lidt af det samme i 'Game of Thrones', som jeg beundrer for at gå linen fuldt ud. Så man kan vel godt sige, at jeg har fundet inspiration i 'Game of Thrones'.

Skammerens datter får dansk premiere den 19. marts 2015.

Skammerens datter 1
Lad os håbe, dette bryllup ikke er inspireret af 'Game of Thrones'.

Skammerens datter 2
Dama Lizea spilles af Stina Ekblad.

Skammerens Datter 3
Drakan spilles af Peter Plaugborg.

Skammerens Datter 4
Skammeren Melussina (Maria Bonneviepågribes.

Skammerens datter 5
Nico spilles af Jakob Oftebro.

Skammerens datter 6
Møde på borgen.

Skammerens datter 7
Våbenmesteren spilles af Søren Malling

skammerens datter 8

Ser det lovende ud? Bliver det fedt med noget dansk fantasy?