Hanks og Spielberg sammen om koldkrigs-thriller

Endnu et samarbejde er i støbeskeen
Billede
(© DreamWorks SKG)

Tom Hanks har fået hovedrollen i en koldkrigs-thriller, der i øjeblikket udvikles af Steven Spielberg. Det er i hvert fald, hvad en hemmelig kilde med forbindelser til projektet har afsløret til thewrap.com.

Hanks skal spille advokaten James Donovan, hvis opgave er at snige sig ind bag jerntæppet for at forhandle om frigivelsen af en amerikansk pilot, hvis U-2 fly er blevet skudt ned over Sovjetunionen.

Spielberg har endnu ikke besluttet, hvilket af de mange projekter han har i sigte, der bliver det næste, han skal instruere.

For det første er der robotter-overtager-verden-filmen 'Robopocalypse', der desværre er blevet sat midlertidigt i bero, fordi Spielberg mente, produktionen ville vokse sig for stor og dyr.  

Derudover er der storfilmen 'Montezuma', der efter al sandsynlighed får Javier Bardem i hovedrollen som den spanske opdagelsesrejsende Cortez, der så godt som smadrede aztekerne i Mexico i 1500-tallet. Også fremtiden for denne film svæver i uvished.

Så måske Tom Hanks kan lokke Spielberg til at kaste sig over et mindre projekt som denne ukendte thriller, der foregår under den kolde krig.  

Filmen er skrevet af den uerfarne Marc Chapman (TV-serien 'Man Stroke Woman'?), men produceres af den ekstremt erfarne Marc Chapman (Wanted, Drive, 2 Guns), mens filmselskabet DreamWorks producerer.

Tom Hanks er derudover godt på vej med Tom Tykwer-filmen 'Hologram for the King', og så er der seriøse rygter om, at han skal i gang med sin tredje Dan Brown-filmatisering. Denne gang en film baseret på romanen 'The Lost Symbol'.