5 filmscener med parkour

Hop! Spring! Løb! Rullefald!
Billede
(© Banlieue 13/EuropaCorp)

Brick Mansions får premiere i morgen. Ud over at have den nyligt afdøde Paul Walker i den ene hovedrolle udmærker filmen sig ved at indeholde en hel masse parkour: En fransk storbysport, hvor man bevæger sig lynhurtigt gennem byen ved at løbe op ad mure, springe mellem hustage og rullefalde hen over asfalten.

I den anledning har vi samlet de fem fedeste parkour-filmscener her. Spider-Man kan godt gå hjem at lægge sig – de her fyre er the real deal.

1 – 'Yamakasi'
Den gruppe franskmænd, som udviklede parkour i 1997, hed Yamakasi. De imponerede filmskaberen Luc Besson så meget, at han lavede to film med de adrætte fyre. Den første handler om, at en dreng prøver at efterligne gruppens stunts, men kommer til skade. For at hjælpe med at betale for hans operation begynder parkour-fyrene at stjæle fra de rige. I denne scene bliver de jagtet over hustagene af politiet.

2 – 'Banlieu 13'
Luc Besson var ikke færdig med at lave parkour-film, så han skrev en politiactionfilm med David Belle, hovedmanden bag parkour, i hovedrollen. Det er denne film, som nu er blevet genindspillet af et canadisk selskab som 'Brick Mansions'. David Belle gentager sin rolle som eksforbryderen, der hjælper politiet med at stoppe en stor gangsterboss.

3 – Casino Royale
Prøv ikke dette derhjemme! James Bond forfølger en forbryder gennem en byggeplads, hvor de kravler op ad stålbjælker, springer ned fra kæmpekraner og brager gennem vægge. Selv superagenten har svært ved at følge med, og han er langt fra så elegant som parkour-udøveren Sébastien Foucan.

4 – Sherlock Holmes 2: Skyggespillet
Robert Downey Jr. jagter en lejemorder gennem et forlystelseshus. Selv Sherlock Holmes’ skarpe intellekt har svært ved at handle op med de frygtløse og adrætte stunts.

5 –Slip
Klippet er teknisk set ikke fra en film, men fra en reklame. Den kom med på listen, fordi den viser i slow-motion, hvor flotte og kontrollerede de hurtige bevægelser i parkour virkelig er.

 

Lyst til mere? Her er traileren til Brick Mansions, der får premiere i morgen torsdag.