Endelig en ny succesfuld ungdoms-filmatisering

Større end 'Beautiful Creatures', 'The Host' og 'Vampire Academy' tilsammen
Billede
(© Nordisk Film)

Filmatiseringen af Veronica Roths populære bog 'Divergent' åbnede denne weekend med 56 millioner dollars i de amerikanske billetluger.

Science fiction-filmen ser dermed ud til at blive den mest succesfulde af de mange film, der har forsøgt sig som "den nye Twilight" eller "Hunger Games".

Resultatet er stadig 20 % lavere end ved den første Twilight-film og kommer ikke i nærheden af de tal, resten af vampyr-sagaen og de to Hunger Games-film har leveret. Det er dog den anden højeste åbning i år og samtidig den ottende bedste åbning for en marts-titel nogensinde.

Og som om det ikke var nok, er 'Divergent's indtjening de sidste tre dage højere end den samlede indtjening for Beautiful CreaturesThe Host og Vampire Academy's i de amerikanske biografer.

Filmen adskiller sig også ved at bryde lidt med den gængse målgruppe. 50 % af weekendens publikum var over 25 år, hele 40 % var mænd, og kun halvdelen af biografgængerne kendte Roths bøger. Til sammenligning havde 75 % af publikum læst Twilight og The Hunger Games, før de så filmene. 

Divergent får dansk premiere den 10. april, og efterfølgerne 'Insurgent' og 'Allegiant' er allerede planlagt til at få premiere marts 2015 og marts 2016.