'Blade Runner 2'-forfatter arbejder videre på 'Prometheus 2'

Ridley Scott kan åbenbart godt lide Michael Green
Billede
(© 20th Century Fox)

Flere kilder bekræfter overfor Thewrap.com, at Michael Green skal skrive 'Prometheus 2' for Ridley Scott. Michael Green er selv samme mand, som også lige har lagt sidste hånd på Ridley Scotts 'Blade Runner 2'.

Rygterne om hvad der vil ske i 'Prometheus 2' er mange. Vil den handle om flere forskellige David-robotter? Eller vil den dreje over i et meget mere Alien-agtigt univers end 1'eren? Gæt løs, for lige meget hvad, er det ikke sikkert endnu.

Men hvis vi nu siger, at manuskripterne til både 'Prometheus 2' og 'Blade Runner 2' forfattes af manden, der skrev Sex and The City-afsnittet 'The Drought' og filmen Green Lantern, så skulle man tro at, vi prøvede at stille ham i et dårligt lys.

Det gør vi ikke. Se selv på Michael Greens CV, og prøv at finde guldet. Det er svært, så hvordan kan en så relativt uerfaren fætter få ansvaret for historierne til så gigantiske efterfølgere?

Det giver omtrent lige så meget mening, som da Damon Lindelof fik til opgave at skrive Prometheus. Den eneste nævneværdige bedrift han havde opnået var at skabe TV-serien 'Lost' sammen med J.J. Abrams, og selvom det naturligvis også var en flot succes, så var han en grønskolling af en knægt, da Ridley Scott greb ham i kraven og satte ham ned foran sin skrivemaskine.

Den næste Ridley Scott-film, der rammer de danske biografer, bliver Bibel-baskeren Exodus. Igen et EEEPISK filmværk og igen har Ridley fundet en manusforfatter der er sjaskvåd bag ørene: Bill Collage. Eneste nævneværdige og nogenlunde succesfulde bedrift: manuskriptet til filmen Svindel på højt plan.

Ridley Scott har førhen brugt masser af erfarne forfattere, så hans nyere valg er lidt opsigtsvækkende. Optimisten ville sige, at det er fordi han ser potentialet i de uerfarne fyre og vil give dem en gylden chance.

Kynikeren ville sige, at det er fordi han kan bosse dem rundt, uden at de gør modstand, for hvis der er nogen der ved hvor skabet skal stå på en Ridley Scott-film, så er det Ridley Scott. 

Under alle omstændigheder skal det blive spændende at se, hvad Michael Green og Ridley Scott gør ved henholdvis Prometheus- og Blade Runner-efterfølgeren.