Suveræn åbningsweekend til 'Klassefesten 2'

Gamle klassekammerater sælger
Billede
(© Nordisk Film)

'Klassefesten 2 - Begravelsen' solgte i weekenden hele 114.416 billetter. Filmen tager dermed suverænt førstepladsen på weekendens bio-hitliste foran familiefilmene Far til Fire - Onkel Sofus vender tilbage og LEGO Filmen - Et klodset eventyr.

Hvis man medregner filmens diverse forpremierer, har den solgt intet mindre end 140.462 billetter. Medregnet forpremiererne er det den næststørste åbningsweekend for dansk film i ti år, kun overgået af Kvinden i buret fra sidste år med 175.314 solgte billetter.

Komediens åbningssalg er samtidig næsten tre gange større end den første Klassefesten, der ”kun” solgte 50.908 billetter i sin første weekend i 2011.

- Når en 2’er til en megasucces åbner så markant større end den første films åbning, er det helt klart, at 'Klassefesten' som brand er stor i folks bevidsthed, og filmens brede publikum har glædet sig til efterfølgeren, udtaler Jan Lehmann, direktør for Nordisk Film Distribution, i en pressemeddelelse.

- 'Klassefesten 2 - Begravelsen' er samtidig blev prescreenet for 26.000 mennesker og med den flotte weekend-åbning tyder alt på, at de har været begejstrede for, hvad de så og har givet filmen good-word-of-mouth.

Sådan en successtigning kan få én til at spekulere, om der også vil komme en 3’er?

Klassefesten 2 - Begravelsen er aktuel i biografen.