'The Wolf of Wall Street' censureres og forbydes

Ikke altid en helaftensfilm
Billede
(© UIP)

Det er langt fra unormalt, at amerikanske film censureres i dele af Asien og Mellemøsten, men Malaysia og Nepal går skridtet videre, og forbyder The Wolf of Wall Street totalt. Det skriver The Hollywood Reporter.

Andre lande nøjes med mere eller mindre redigerede versioner af Martin Scorseses seneste epos, der har Leonardo DiCaprio i centrum omgivet af betydelige mængder narko og sex.

Den indiske version er således uden det homoseksuelle sexorgie, Jonah Hills offentlige masturbations-scene samt kombinationen af sex, sugerør og kokain. Desuden har man bortcensureret replikken "All nuns are lesbians" ud fra en devise om, at alle religioner skal respekteres.

Libanon nøjes med at fjerne sexorgiet, men til gengæld har de Forenede Arabiske Emirater fjernet 45 af filmens oprindelige 180 minutter.

Produktionsselskabet bag filmen, Red Granite Pictures, har meldt ud af censuren er frustrerende, men at hvert område af verden er forskelligt.

Grafisk sex er eksempelvis et problem i Asien, Mellemøsten og nogle gange i USA - men ikke i Europa. Til gengæld forholder det sig omvendt med stærkt voldelige film.

Den fulde version af The Wolf of Wall Street er aktuel i de danske biografer.