Bond-skuespiller som Freddie Mercury

Rolleudskiftning: fra Borat til Q
Billede
(© SF Film)

Sacha Baron Cohen droppede tidligere på året rollen som Freddie Mercury i den kommende film om rockbandet, der revolutionerede musikscenen i 1970'erne: Queen.
 
Og selvom det kunne have været interessant at se, hvordan Borat-stjernen havde håndteret opgaven som den legendariske forsanger, bliver det i stedet Ben Whishaw, der tager udfordringen op.

Whishaw fik sit gennembrud i thrilleren Parfumen og inkarnerede den moderne udgave af Q i den seneste Bond-film, Skyfall. Nu er det så blevet tid for den unge skuespiller at afprøve sit sangtalent - og her er noget at leve op til.

Freddie Mercury betragtes som en af musikhistoriens største talenter, og han lagde stemme til hits som 'Bohemian Rhapsody', 'We Are the Champions', 'We Will Rock You' og 'Another One Bites the Dust'.

Foruden sin musikalske indflydelse på eftertiden var Mercury også kendt som en stor performer, der ikke var bleg for at vise sin flamboyante side frem. Han var desuden et ikon for bi- og homoseksuelle og døde i en alt for tidlig alder af aids.

Om Whishaw formår at rocke nok ud, må tiden vise. Hvad mener I om valget?

Filmen om Queen har endnu ikke fået en titel.