Anbefalinger: Aarhus Filmfestival 2013

Kort- og dokumentarfilm i det østjyske
Billede
(© Aarhus Filmfestival)

Fra den 12. november byder Aarhus på den årlige filmfestival for kort- og dokumentarfilm.

Ud over de vante filmvisninger byder festivalen bl.a. på højtlæsning af den højaktuelle digter Yahya Hassan, elektroniske algoritmer samt den verdensberømte amerikanske avantgardekunstner Bill Morrison.

Her er tre anbefalinger fra festivalen:
 
Chimeras
I den finske instruktør Mika Mattilas Chimeras behandles kunsten i mere traditionel forstand. Filmen portrætterer to kinesiske kunstnere i æstetisk krise. Liu Gang er opvokset som enebarn af system-loyale arbejdere, så det er en stor omvæltning for ham at udstille på det mest prestigefyldte galleri i Beijing. Hans fotografier stiller spørgsmål til samtidens Kina og kulturelle identitet - spørgsmål, der indhenter ham, idet han presses til at træffe nogle valg. Samtidig bliver den internationale kunstnerstjerne Wang Guangyi mere og mere bitter. Han er besat af sin oprindelse, alt i mens hans melankolske tomhedsfølelse udvikler sig til en fjendsk holdning til vestlig indflydelse.
 
48 Hour Games - The Film You Can Play
Aarhus Filmfestival fokuserer på interaktiv og transmediel film, og i denne kategori finder vi '48 Hour Games'. Filmen følger deltagerne i konkurrencen "48 Hour Game Challenge", der på kun to døgn skal skabe et nyt, innovativt spil i grupper med folk, de ikke kender. Kunstnere, musikere og programmører kaster sig ud i udfordringen i kamp med tiden og de andre team. Filmen følger dem alle, men publikum vælger selv, hvem man skal følge hvornår. Instruktøren Suvi Andrea Helminen besvarer spørgsmål fra publikum efter visningen.

Decasia
Baseret på gamle filmstrimler, der delvist er gået i opløsning, kredser denne eksperimentelle spillefilm om menneskets kamp mod sin egen dødelighed. Filmens musik er en symfoni, originalt komponeret af Michael Gordon, og tilsammen danner billedside og musik en nærmest mytologisk oplevelse af mennesket udspændt mellem liv og skrøbelig forgængelighed.

Aarhus Filmfestival afholdes 12.-17. november og du kan bestille billetter til visse forestillinger her på kino.dk.

Se hele programmet på festivalens hjemmeside.