'Kvinden i buret' slår 'Mænd der hader kvinder'

50.000 har allerede set Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck
Billede
(© Christian Geisnæs)

Carl Mørck er en sur, bitter og livstræt politimand, men han kan få danskerne til at vælte i biffen som få andre.

Filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens første roman om Afdeling Q har solgt intet mindre end 50.000 billetter til de såkaldte prescreenings, hvilket er bemærkelsesværdigt. Især set i forhold til at Mænd der hader kvinder i sin tid "kun" solgte 35.000 billetter.

Direktøren for Nordisk Film Distribution, Jan Lehmann, tager det naturligvis som et godt tegn:

- 'Kvinden i buret' har solgt et imponerende antal billetter til de mange prescreenings, som biograferne landet over har arrangeret. Den har rent faktisk været langt den bedst sælgende film i løbet af den seneste uge. 

- Det siger noget om den store interesse, der er for at opleve Carl Mørck og co. i levende billeder og skruer selvfølgelig vores forventninger i vejret. Håbet er at 'Kvinden i buret' kan gå hen og blive en film man må og skal se. Både for dem der har læst bogen, og dem der har den spændende historie til gode.

Salgstal er en ting, men 'Kvinden i buret' har også allerede fået vind i sejlene fra nationale, såvel som internationale anmeldere.

Eksempelvis er både The Hollywood Reporter og Variety begejstrede og har udnævnt filmen til den næste i en efterhånden lang række af seværdige, skandinaviske krimier.

Kvinden i buret får premiere torsdag den 3. oktober.