DiCaprio i skandinavisk krimi-filmatisering

Krimi-hypen fortsætter
Billede
(© Warner Bros.)

Nordiske kriminalromaner er oppe i tiden som aldrig før, og ligeledes er filmatiseringer af dem.

Således har vi indenfor de seneste år set en række af bøger blive overført til det store lærred, heriblandt Stieg Larssons Millenium-trilogi, Jo Nesbøs Headhunterne og senest filmatiseringen af Jussi Adler Olsens Kvinden i buret, der i øjeblikket storhitter i biograferne landet over.

Det er ikke bare i Skandinavien, at filmene høster opmærksomhed. Næh, de har også fået øjnene op for den særlige ”nordiske noir” i det store udland. Og det i en sådan grad at store Hollywood-stjerner og -instruktører også kigger mod nord med interesse.

David Fincher (Se7en, Fight Club) instruerede i 2011 den amerikanske udgave af 'Mænd der hader kvinder' (The Girl with the Dragon Tattoo) og nu er Leonardo DiCaprio så på banen.

Efter sigende er skuespilleren blevet tilknyttet filmatiseringen af norske Jo Nesbøs 'Blood On Snow' som producer og muligvis også som skuespiller. Bogen, der først bliver udgivet i efteråret 2014, er skrevet under pseudonymet Tom Johansson.

Det er Warner Bros., der har sikret sig rettighederne til romanen, hvis handling kredser om en lejemorder, der bliver forelsket i et af sine ofre.  

Projektet er stadig i sin spæde opstartsfase og der er hverken en manuskriptforfatter eller instruktør bekræftet på nuværende tidspunkt.  Men hvis filmen bliver til noget, venter også en opfølger som foreløbig har bogtitlen 'Blood On Snow 2'.

DiCaprio er i øvrigt snart aktuel i Martin Scorseses thriller The Wolf of Wall Street, som har premiere den 9. januar, 2014.