Afstemning: Den bedste Olsen-banden-film

Stem på din favorit!
Billede
(© Nordisk Film)

Den anden animerede udgave af Egon og Co. er aktuel i biograferne, men hvilken film i den originale serie med Ove Sprogøe, Morten Grunwald og Poul Bundgaard er egentlig den bedste?

Er og bliver det 'Olsen-banden ser rødt' med den berømte scene til tonerne af Elverhøj, eller fortjener nogle af de andre film mindst lige så stor anerkendelse?

Stem på din favorit blandt de 14 film i serien. Begrunder du dit valg i kommentarfeltet, deltager du i lodtrækningen om 5 x 2 fribilletter til Olsen Banden på dybt vand.
 
Olsen-banden (1968)
Den hvor Egon, Benny og Kjeld introduceres som en bande, der er ude efter en velbevogtet tysk kunstskat, og den med en til tider halvlummer sengekantsstemning. Kjeld og Yvonne bor i højhus og har tre børn.
 
Olsen-banden på spanden (1969)
Den hvor Egon bliver forelsket i sin socialrådgiver, spillet af Ghita Nørby, og den hvor banden kommer på kant med amerikanske gangstere. Dynamit Harrys debut.
 
Olsen-banden i Jylland (1971)
Den hvor Egon, Kjeld og Benny er på jagt efter en tysk naziskat gemt i bunker på den jyske vestkyst med Karl Steggers skrothandler i hælene.
 
Olsen-bandens store kup (1972)
Den hvor en pengetransport med succes bliver plyndret ved hjælp af en pølsevogn, men hvor byttet bliver stjålet af en rivaliserende duo - Kongen og Knægten.
 
Olsen-banden går amok (1973)
Den hvor Egon slår sig sammen med Dynamit Harry, fordi Benny og Kjeld arbejder hos en købmand, og den hvor planen inkluderer en legetøjstank og ikke mindst Egon Olsen indespærret i et kølerum.
 
Olsen-bandens sidste bedrifter (1974)
Den hvor alting ender godt, men som alligevel ikke blev den sidste film i serien. Egon hyres først af professionelle til et kup i Schweiz, derefter går han i barndom, men endelig slår han sig sammen med sine gamle kumpaner - og rejser til Mallorca.
 
Olsen-banden på sporet (1975)
Den hvor banden lever i sus og dus på Mallorca, men bliver bestjålet af Bøffen. Hjemme i Danmark anmelder Yvonne tyveriet af deres 90 millioner til politiet, men selvfølgelig må Olsen-banden selv forsøge at skaffe penge igen - med hjælp fra de danske jernbaner.
 
Olsen-banden ser rødt (1976)
Den med scenen i Det Kongelige Teater, Elverhøj og den kreative brug af sprængladninger og boreredskaber. Egon føler sig snydt og bedraget, og skal hævne en mislykket handel med en kostbar kinesisk vase.
 
Olsen-banden deruda' (1977)
Den hvor Yvonnes computerkyndige nevø Georg slutter sig til herlighederne, og hvor kuppet går ud på at bryde ind i Verdensbankens danske afdeling.
 
Olsen-banden går i krig (1978)
Den hvor banden ender med at klatre rundt på rådhusuret i København, fordi Egon vil stjæle en dyrebar plan om at gøre Danmark til et ferieparadis ved navn Daisyland.
 
Olsen-banden overgiver sig aldrig (1979)
Den med Lego-bilen, der bryder ind i et pengeskab uden penge, hvor banden overtager Magasin du Nord, og hvor de må hele vejen til Bruxelles for at ordne de problemer, de selv har bragt sig i.
 
Olsen-bandens flugt over plankeværket (1981)
Den hvor Bøffen lokkes væk fra sin post via stanken fra en gammel ost i udluftningskanalen, og hvor jagten, i klassisk stil, går på at stjæle en rød kuffert, der er på vej til Paris.
 
Olsen-banden over alle bjerge (1981)

Den hvor Egon bliver vanvittig og klæder sig ud som dame (Egone), og hvor handlingen følger direkte efter den foregående film i serien med jagten på den røde kuffert i Paris.

Olsen-bandens sidste stik (1998)
Den hvor Egon har lagt en plan om at stjæle de engelske kronjuveler, og hvor Benny må klare de mere fysisk krævende dele af planen, da alderen trykker hos de sidste 2/3 af banden.