En træfsikker De Niro i 'Heat'

Top 10: Robert De Niros bedste film

Vi har valgt vores - hvilke er dine yndlingsfilm med den ikoniske skuespiller?

10

I dag fylder Robert De Niro rundt. Manden, der blev kendt for sine hudløse præstationer i nogle af 1970ernes og 1980ernes største mesterværker, bliver 70 år. På det seneste er der blevet længere mellem de helt store værker, men han har med mellemrum udvist sit intet mindre end unikke talent.

Vi hylder De Niro med en top 10 over hans bedste film, og som man kan se, spiller han i flere af sine bedste film blot en birolle, men fælles for alle disse film er, at man ofte husker hans præstation bedre end hovedrollens.

Redaktionens top 10: 

The Godfather Part II (1974)
Taxi Driver (1976)
Heat (1995)
Goodfellas (1990)
Raging Bull (1980)
Once Upon a Time in America (1984)
The Deer Hunter (1978)
Silver Linings Playbook (2012)
Awakenings (1990)
10 The Untouchables (1987)

Men hvilken De Niro-film er din favorit? Stem forneden og uddyb gerne i kommentarfeltet.

Sådan gjorde vi: Redaktionen nominerede i fællesskab de relevante film til afstemningen. Hver især lavede deres personlige top 10-liste ud fra listen, som i sidste ende resulterede i kino.dk’s endelige top 10.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
Mette picture
Mette 3 år siden

Stardust

Stardust! Hans rolle er virkelig underholdende og sjov :D

Viktor picture
Viktor 3 år siden

Wag the dog!

Wag the dog er hans bedste fordi han spiller fantastisk sammen med Dustin Hoffmann.

Wayne picture
Wayne 3 år siden

Trist i øvrigt.

At De Niro ikke har valgt/blevet tilbudt bedre roller de sidste 10 år.

I den periode har højdepunktet været en birolle i Silver Linings Playbook.

Wayne picture
Wayne 3 år siden

Svært.

Han har spillet så mange geniale roller - også en del som ikke er nævnt her.

Film som Brazil og Cape Fear burde også nævnes - blandt mange andre.

Jeg valgte mellem Deer Hunter, The Godfather ll, Heat og Once upon a time in America og det er næsten umuligt. Når jeg valgte Once upon, så var det fordi han næsten bærer filmen alene - ud over Sergio Leones fantastiske instruktion.

Jesper picture
Jesper 3 år siden

Awakenings

De Niro er eminent. Lægen historien egentlig handler om var under optagelserne chokeret over De Niros præstation som patient. En rutsjebane tur igennem følelsesregisteret, hvis man lever sig lidt ind i historien. Ellers er Taxi Driver, Once upon a time in America, Deer Hunter og Goodfather II favoritfilm med ham. Hans spil i Cape Fear er også fantastisk.

S. Rico picture
S. Rico 3 år siden

Awakenings

Meget rørende og imponende spil af De Niro i dette drama baseret på virklige hændelser.

I den mere muntre genre er Midnight Run meget højt på min liste.

Thomas picture
Thomas 3 år siden

Heat.

Det er svært at vælge mellem to af mine yndlings film, Heat og The Godfather part II. Men det må blive Heat, da jeg synes at selv om de Niro er fantastisk i Godfather, så kan jeg bedre lide den del af filmen der foregår i 50´erne, hvor hele Michaels familie går i opløsning, på grund af hans forsøg på at beskytte den. Heat er også en fantastik film. Det kræver mod at sætte de Niro og Pachino op imod hinanden, og så lade dem drikke kaffe sammen. Ingen action scene ville kunne erstatte den anspændte stemning mellem de to i den diner. Jeg har stemt Heat, men er stadig i tvivl. Det er som at vælge sit favoritbarn.

Maria picture
Maria 3 år siden

Silver

Jeg har slet ikke fået set nok Robert de Niro film, det er skuffende! Min korte liste tæller: "1900", "Meet the Parents" filmene, "Stardust", "Limitless", "Silver Linings Playbook" og "The Big Wedding".

Af disse, kan det vidst kun siges at være "Silver Linings Playbook" der hører blandt hans bedste film. Så jeg er "nødt til" at stemme på den, selvom jeg er sikker på at film som "Deer Hunter", "Taxi Driver", "Goodfellas" og "The Godfather II" alle ligger i den tunge ende. Jeg må gøre hvad jeg kan for at forbedre mit Robert de Niro filmkatalog i de kommende år. ;)

Johan picture
Johan   →   Maria 3 år siden

Kom i gang!

Deer Hunter, Taxi Driver, Goodfellas og The Godfather II ligger så tungt i den ene ende at vægtskålen tipper :D

Du SKAL se dem! :)

Maria picture
Maria   →   Johan 3 år siden

Jeg lover det!

Mine forældre har faktisk Deer Hunter på dvd, så det varer ikke så længe før jeg går i krig med den. :) De andre kommer så snart eg falder over dem i en dvd forretning. :)

Din kommentar

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film