Al magt til bikini-babes!

'Spring Breakers' får alligevel dansk premiere
De unge, smukke mennesker
(© SF Film)

Yes! Danmark snydes ikke for en af årets mest omdiskuterede, afklædte og provokerende film, 'Spring Breakers' (se trailer forneden).

Harmony Korines film handler om fire bikini-klædte college-piger, der havner i fængsel efter et røveri og derefter kommer i hænderne på en klam narko- og våbenhandlende fætter (en eftersigende veloplagt James Franco). De fire piger spilles bl.a. af Selena Gomez og Vanessa Hudgens, der normalt associeres med sunde Disney-projekter.

Filmen er allerede på tale til at blive kult, og den var da oprindelig også planlagt til de danske biografer, men røg så ud af premierekalenderen. Nu har SF Film meddelt, at de afklædte piger alligevel lander i de danske biografer. Film- og distributionschef Sune Lind Thomsen udtaler:

- Jeg må nok erkende, at vi har set helt forkert, da vi besluttede ikke at give ’Spring Breakers’ en dansk biografpremiere. Filmen blev vist på filmfestivalen CPH:PIX i april og blev deres ubetinget største succes på programmet i år. Faktisk blev ’Spring Breakers’ filmfestivalens største succes nogensinde med 1.586 solgte billetter - det er rekord for CPH:PIX. Så det var en fejl ikke at sende den ud, og det retter vi op på nu ved at lade ’Spring Breakers’ få biografpremiere.

Spring Breakers får dansk premiere den 23. maj i København, Lyngby, Århus, Odense og Aalborg.