Mads og Lars Mikkelsen i dansk western

Opdateret: Zentropa bekræfter 'The Salvation'
Mads og Lars Mikkelsen i 'Efter brylluppet' og 'Fortidens skygge'
(© Nordisk Film & SF Film)

Som vi skrev sommeren sidste år, skal brødrene Lars og Mads Mikkelsen spille overfor hinanden for første gang i western-filmen 'The Salvation'. Nu bekræfter Zentropa produktionen i en pressemeddelelse, ligesom filmen har fået en premieredato.

Selvom de er to af Danmarks mest kendte skuespillere og har fået utallige priser og anerkendelser, er det ikke meget, Lars og
 Mads Mikkelsen har arbejdet sammen. De er begge med i Flammen & Citronen (2007), men den nye, danske western 'The Salvation' bliver første væsentlige samarbejde.

Zentropa vil producere filmen, der skal skrives af Anders Thomas Jensen, instrueres af Kristian Levring (The King Is Alive) og altså får brødrene Mikkelsen på rollelisten.

Hugh Jackman rygtes til en mulig rolle som filmens skurk, men intet er bekræftet på den front.

D
en officielle synopsis er if. den nye pressemeddelelse fra Zentropa:

1870'erne i hjertet af USA blandt nybyggere og lovløse. Den danske emigrant John (Mads Mikkelsen) har ventet i årevis på at få sin kone og søn til USA. Da det endelig sker, bliver de kort efter deres ankomst udsat for en forfærdelig forbrydelse.

I sorg og afmagt slår John gerningsmanden ihjel. En hævn der slipper brutale kræfter løs. Gerningsmandens bror er den nådesløse oberst Delarue, som terroriserer byen Black Creek og ikke skyr nogen midler for at hævne sin bror.

Forrådt og udstødt af lokalsamfundet må John forvandle sig fra en fredelig nybygger til en frygtløs kriger for at frelse byen og finde fred.

The Salvation får efter planen premiere den 2. oktober 2014.