Opdateret: Ben Affleck ønskes til 'Justice League'

Affleck afviser superheltefilmen
Ben Affleck instruerer 'The Town'
(© Warner Bros.)

I går kunne man læse, at Ben Affleck var blevet tilbudt instruktørposten på en film om superheltegruppen Justice League.

Men allerede i dag bliver den historie manet til jorden. Ifølge filmmediet Deadline har Affleck afvist at have interesse i at instruere superheltefilmen, så nu må Warner Bros. ud og finde en anden til jobbet.

------------------------------------------------------

Er der tale om højforræderi, hvis Marvel Comics' tidligere Daredevil, alias Ben Affleck, forlader skuden for at instruere konkurrenterne fra DC Comics' film om 'Justice League'?

Ikke hvis man spørger filmselskabet Warner Bros., der bl.a. har produceret DC-film som Green Lantern og The Dark Knight-trilogien.

Warner ønsker at hyre Ben Affleck til at instruere en film over tegneserien 'Justice League', der samler helte som Superman, Batman, Wonder Woman og Green Lantern i et slagkraftigt hold. Over de næste dage skal Affleck læse Will Bealls manuskript til filmen og diskutere mulighederne med filmselskabet.

Warner Bros. har tydeligvis øjnet en succes med superheltegrupper, efter Joss Whedons Marvel-filmatisering The Avengers gik ind som nr. 3 blandt de med indtjenende film nogensinde. Og filmgigantens førstevalg er ifølge flere kilder i Hollywood Ben Affleck, der tidligere har instrueret Warner-filmen The Town (2010).

Der er dog stadig utallige, ubesvarede spørgsmål.

Christian Bale har én gang for alle lagt Batman-kostumet på hylden, og Zack Snyder har understreget, at hans Man of Steel-historie til næste år har en separat handling. Derved er hans Superman, Henry Cavill, sandsynligvis ude af regnestykket i 'Justice League'.

Green Lantern-filmatiseringen formåede ikke at skabe den store interesse fra publikum, så man tvivle på, om Ryan Reynolds vender tilbage som den ringbærende beskytter.

Og hvordan balancerer man overhovedet så forskellige helte som Superman og Batman i én og samme film? Svaret kunne være "Joss Whedon" - hvis han kan få næsten uovervindelige helte som Hulk og mennesker uden superkræfter som Hawkeye til at fungere i samme film, kan Affleck måske også.

Justice League har endnu ingen premieredato.