Lego-filmen bliver vanvittig!

Instruktørerne om filmen
The name is Bond, Lego Bond
(© MGM og LEGO)

Lego-filmen, som endnu ikke har fået en titel, har været under opsejling i mange år. Nu er hjulene dog for alvor i gang. Der er blevet fastlagt en premieredato, og instruktørerne er klar til at snakke om projektet.

Phil Lord og Christopher Miller er instruktørduoen, som lige nu er aktuel med action-komedien 21 Jump Street. Men udover den har de holdt sig til animationsfilm som Det regner med frikadeller. Og de har store tanker om den kommende Lego-film.

"Det kunne komme til at blive den mest vanvittige film nogensinde!" - "Selv endnu mere skør end en smeltende isvaffel som hoved." (Refererence til en scene i '21 Jump Street', red.)

Lego-animationsfilmen er baseret på det helt klassiske Lego, som folk kender fra barndommen, og filmen bliver en blanding af CGI og stop-motion.

"Det bliver nok mest CGI, ellers ender det med at koste en milliard dollars, hvis vi skulle lave alt i stop-motion."

Men når de så afslører en scene fra filmen, forstår man hvorfor.

"Det antal Lego-klodser der er brug for, og den tid det ville tage… er vanvittigt! Der er en scene med et pirat-skib på et hav af Lego-klodser, hvor hele havet er animeret til Hokusai-bølger i klodser. Sådan et enkelt skud ville tage et år, og Lego-klodser til en værdi af en million dollars, hvis det skulle laves i stop-motion."

Lego-filmen får premiere i USA den 28. februar 2014, men har endnu ingen dansk premieredato.