Preview 2012 - Tøsefilm

Kærlighedsfilm, kostumedramaer og gravide kvinder
Forførende Mads Mikkelsen i 'En kongelig affære'
(© Nordisk Film)

Filmåret 2012 byder på en lang række tøsefilm. Der er lidt for enhver tøse-smag, lige fra historiske kærlighedsaffærer i 'En kongelig affære', 'W.E' og 'Anna Karenina', til femi-krimi med 'Nobels testamente', og henover en håndfuld gravide damer i 'What to Expect When You’re Expecting'.

Her kigger vi på et udpluk af 15 film, som pigerne (og alle andre interesserede) bør kaste sig over i det kommende år.

Klik på titlen for at læse mere om filmene.

Big Miracle
Inspireret af en sand historie om en mand der forsøger at redde nogle hvaler fastfrosset ved polarcirklen med hjælp fra sin eks-kæreste (Drew Barrymore).
 
We Bought a Zoo
Enkemanden Benjamin Mee flytter sin familie på landet og køber et stort landsted i form af en faldfærdig zoologisk have. Haven skal sættes i stand, og det er et eventyr i sig selv.

LOL
I ungdomsfilmen 'LOL' forsøger Lola (Miley Cyrus) og hendes omgangskreds at klare gruppepresset i et high school-miljø bundet sammen af YouTube, iTunes og Facebook.

En kongelig affære
En vaskeægte kongelig skandale. Historien om Christian VIIs tyske livlæge Johann Struensee som indleder en affære med den unge Dronning Caroline Mathilde. Dramaet udspiller sig med Mads Mikkelsen i rollen som Struensee.

The Vow
Da Paige kommer ud for et biluheld og mister to år fra hendes hukommelse, kommer hendes ellers lykkelige ægteskab på en prøve. Forholdet må starte på bar bund, og parret må forelske sig på ny.

W.E
Madonna instruerer dette to-delte romantiske drama, hvor man både følger kærlighedsaffæren mellem King Edward VIII og den amerikanske fraskilte Wallis Simpson, samt den samtidige romance mellem en gift kvinde og en russiske sikkerhedsvagt.

What to Expect When You’re Expecting
Cameron Diaz, Jennifer Lopez, Anna Kendrick og Elizabeth Banks har i denne film det til fælles at de er gravide, men de har vidt forskellige måder at takle deres graviditet på.

Nobels testamente
Filmatiseringen af Liza Marklunds bestseller om kriminalreporter Annika Bengtzon som skal dække den årlige Nobelfest for Kvällspressen, da hun bliver vidne til opsigtsvækkende mord. Hun kan ikke holde sig fra at grave dybere ned i sagen, og det er ikke helt problemfrit.

Seeking a Friend for the End of the World
Jordens eksistens trues af en asteroide. Det inspirerer en mand (Steve Carell), som lige blevet efterladt af sin kone, til at tage på en road trip for at finde sin high school-sweetheart. Som følgeskab på turen er naboen, der ufriviligt kommer til at forpurre kærlighedsplanerne.

Den skaldede frisør
En romantisk komedie af Susanne Bier om den kræftramte frisør Ida (Trine Dyrhom), der lige har forladt sin mand gennem 25 år, og engelske Phillip (Pierce Brosnan), der lige har mistet sin kone i en tragisk ulykke. De to mødes ved deres børns bryllup i Italien.

The Perks of Being a Wallflower
I filmen 'The Perks of Being a Wallflower' spiller Logan Lerman en indadvendt, ung fyr, der bliver taget under vingen af to mere erfarne personer, som byder ham velkommen til den virkelige verden. Emma Watson (Harry Potter) pryder rollelisten.

Anna Karenina
Filmatisering af Tolstojs klassiker, om den gifte russiske aristokrat Anna Karenina, der indleder en affære med Grev Vronsky. Et vaskeægte kærlighedsdrama med eira Knightley og Jude Law i hovedrollerne.

The Big Wedding
I denne romantiske komedie spiller Robert De Niro og Diane Keaton et eksægtepar, der forsøger at skjule deres længerevarende fraskilte status fra familie og venner, da de samles til et bryllup.

Sover Dolly på ryggen?
Dansk romantisk komedie af Hella Joof om Anna, der i søgen på det perfekte liv, muligvis falder over lykken. Men kan lykken være uplanlagt?

Maries valg
Romantisk historisk drama af Bille August om kærlighedsforholdet mellem skagenmalerne P.S. Krøyer og hans hustru Marie.